Міжнародний мандрівний кінофестиваль Doсudays стартує на Сумщині

Міжнародний мандрівний кінофестиваль Doсudays стартує на Сумщині

Укрінформ
У п’ятницю на Сумщині стартує міжнародний мандрівний кінофестиваль Doсudays.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мета фестивалю – популяризація та розвиток документального кіно, а також підвищення рівня дотримання прав людини в Україні. Для її реалізації на Сумщині організували ряд локацій, а перегляд зробили безкоштовним”, - зазначив під час презентації в обласному прес-клубі програми фестивалю його координатор  у Сумській області Ілля Фоменко.

Цьогоріч на фестивалі у Сумах представлять 29 стрічок, які покажуть на 37 локаційних блоках. Це бібліотеки, університети, школи, будинки культури.

Крім власне перегляду фільмів всі глядачі матимуть змогу поспілкуватися з режисерами, правозахисниками та діячами культури.

Читайте також: Український фільм "Січень - Березень" поїде на МКФ у Сан-Паулу

У мандрівному фестивалі бере участь й мережа центрів правової допомоги.

„Фільми мають виховну складову, адже яскраво висвітлюють нагальні проблеми сьогодення. Тож, співпраця з фестивалем дає нам можливість достукатись до суспільства та вказати на шляхи вирішення проблем. Спочатку ми дивимось фільми, потім їх обговорюємо у центрі, після чого за висновками робимо або статті, або якісь буклети для людей”, - наголосила під час презентації заступник директора  Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Шестерніна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-