Український фільм

Український фільм "Січень - Березень" поїде на МКФ у Сан-Паулу

Укрінформ
Фільм Юрія Речинського "Січень - Березень" відібраний до конкурсної програми одного з головних кінофестивалів Латинської Америки - 41-го МКФ у Сан-Паулу.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Стрічка створена за підтримки Держкіно України. "Січень - Березень" (міжнародна назва "Ugly") - це художній дебют режисера Юрія Речинського, відомого своїм документальним фільмом "Хворісукалюди". На бразильському кінофестивалі фільм змагатиметься у конкурсній програмі "Нові режисери", - ідеться в повідомленні.  

Драму спільного виробництва України та Австрії знімали у Кривому Розі та Відні. У фільмі зіграла зірка європейського кіно Марія Гофштеттер, а також відомі українські актори Лариса Руснак, Валерій Бассель та Влад Троїцький.

Читайте також: На "Молодості" презентують програму для кінокомпозиторів Envision Sound

Оператори фільму - австрійці Вольфганг Талер (відомий роботою з Ульрихом Зайдлем) та його син Себастіан Талер (що зняв також фільм Марини Степанської "Стрімголов"). Музику  написав український композитор Антон Байбаков.

Українським виробником фільму є компанія продюсера Максима Асадчого "Пронто Фільм" (що зараз працює над дитячим фентезі Анатолія Матешка "Фокстер & Макс"). З австрійського боку виробництвом фільму займалися Novotny Filmproduktion у співпраці з Ulrich Zeidl Filmproduktion. Фінансову підтримку надали Державне агентство України з питань кіно, Австрійський кіноінститут та телеканал ORF (Австрія).

Світова прем’єра фільму відбулася на кінофестивалі у Роттердамі, а українська прем’єра - у міжнародній конкурсній програмі Одеського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-