Марія Максакова, оперна співачка
Кияни своїм балом підкорять Віденську комісію
19.10.2017 16:01

Після 10-річної перерви у Будинку Київської міської державної адміністрації 27 та 28 жовтня відбудеться Віденський бал. Віденський бал – найвідоміший "танцювальний" захід, батьківщиною якого та головним місцем проведення є столиця Австрії. Втім подібні – однойменні бальні свята проводяться у багатьох столицях світу: Празі, Нью-Йорку, Римі, Токіо, Стамбулі, Брюсселі, Гонконгу та ін. 

До Києва бал повернувся за сприяння мерій Відня та Києва, за участі державних і культурних діячів, бізнес-кіл обох країн. Нинішній бал відкриють мери Відня та Києва – Міхаель Хойпль та Віталій Кличко.

Напередодні проведення балу Укрінформ зустрівся з його учасницею – оперною співачкою Марією Максаковою та задав їй кілька запитань.

- Маріє, скажіть – які вальси оперної класики ви любите найбільше?

- Мені подобається вальс Джульєтти з опери Гуно, вальс Мюзетти з «Богеми». Але це швидше для колоратурного сопрано, мені, як мецо-сопрано, більше доводилося співати партії злодійок, отруйниць, серійних ман'ячок.

- Ви бували безпосередно у Відні на балу?

- Так. Я була в опері у Відні, коли в партері забирають стільці, а дзеркало сцени в певний спосіб вирівнюється із залом спеціальним настилом. Півколо вони вибудовують амфітеатром, вони на одну ніч це монтують. Я була у почесній ложі. Це справляло дуже велике враження, періодично хтось із дебютантів (тих, хто бере участь у балу вперше, називають "дебютантами") непритомніє. У мене було гарне плаття Ірини Вітязь. Я також танцювала. Я закінчувала Центральну музичну школу при Московській держконсерваторії, там був предмет "ритміка", були всі танці, тож я танцювала з дитинства. 

- Київський бал буде гарним продовженням Відня?

- Якщо ви про мене, то у моєму житті було багато трагічних подій останнім часом. І це буде маленька віддушина. Звичайно, все буде на доброму рівні. Київ – настільки гарне місто, а люди настільки талановиті, що ми задамо високий рівень. Вибрано прекрасний майданчик, залучені прекрасні кадри. Київ підкорить Віденьску комісію. 

- Що ви будете співати?

- Романс Сантуцци з опери Масканьї "Сільска честь" і дует Анни та Данила з оперети Легара "Весела вдова".

- Вам подобається у нас?

- Так. І мені, й дитині. У вас у людей підвищена музичність та голосистість. Мені взагалі подобається київське повітря. Але ми постійно їздимо, повернулися зі Львова, незабаром – Харків та Дніпро. Є європейські гастролі.

Олена Мігачова, Київ  

Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-