Майстрині привезли до Баварії виставку Петриківського розпису

Майстрині привезли до Баварії виставку Петриківського розпису

Фото
Укрінформ
Майстрині Галина Назаренко та Олена Ярмолюк в жовтні знайомили зі своєю творчістю німців та українську громаду ФРН. 

Про то, як проходили заходи, кореспондентові Укрінформу розповіла Галина Назаренко.

“Цього разу першою зупинкою для нас стало німецьке місто Кобленц”, - каже Назаренко.

Там майстринь зустріли Лариса та Руслан Неділько, Людмила Курдуков, які є членами Rhein-Dnipro Verein. Ця громада вже кілька років допомагає нашим військовим та їх сім’ям, що прибувають на лікування до Німеччини. З великим інтересом діти разом з дорослими слухали про спадщину України – Петриківський розпис. Наприкінці на них чекав майстер-клас, у якому всі взяли найактивнішу участь.

Ще один майстер-клас художниці провели у школі Sinnberg-Grundschule в м.Бад Кіссінген. Діти з великим захватом малювали птахів та калину. Майстрині разом з дітьми почали створювати картину, яку потім подарували школі. Ця акція була сприйнята як дітьми, так і вчителями дуже позитивно. Кожен зміг зробити свій власний петриківській шедевр.

Читайте також: «Петриківка». Мистецтво вільних людей

А в школі гімназії ім. Джека Стейнбергера (Jack-Steinberger-Gymnasium) було проведено виставку творів Галини Назаренко та Олени Ярмолюк. Вона пройшла у рамах 8-го Міжкультурного тижня, який провела Інтеграційна Рада. Галина Назаренко розповіла про історію Петриківського розпису, особливості техніки, порівнювала Петриківку з українським народом, “бо Петриківка - позитивна, щира та відкрита, тут використовуються тільки чисті фарби і майже нема чорної”.

За словами Назаренко, де б вона не була з виставкою, яка б це країна не була, незалежно від народу та його менталітету, Петриківський розпис сприймається дуже позитивно. Багато з тих, хто побував на виставках і майстер-класах заявили, що якби в Німеччині був курс Петриківки, вони б на нього обов'язково записались.

Виставка в Баварії

Фото: facebook.com/galya.nazarenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-