У Вінниці презентували фільм про учасників АТО «Тримай біля серця»

У Вінниці презентували фільм про учасників АТО «Тримай біля серця»

Фото
Укрінформ
У Вінниці в четвер відбувся прем’єрний показ присвяченого учасникам АТО фільму режисера Валерія Шалиги «Тримай біля серця». Автори стрічки приурочили її презентацію до Дня захисника України.

На прем’єрі побувала кореспондент Укрінформу.

«Ми робили цей фільм заради тих, хто захищає нашу країну. Хотілося показати життя в паралелях сьогодення, що нам тут спокійно жити та працювати, а герої захищають наш спокій там», – розповів режисер фільму Шалига.

У Вінниці презентували фільм "Тримай біля серця" / Фото Олександра Лапіна

За його словами, військова драма знімалася на вулицях Вінниці та в розташуванні частини Нацгвардії, а також на полігоні військової частини загону спецпризначення поблизу м. Калинівка

Знімальний процес тривав 32 дні, монтували та готували до показу стрічку майже рік. Вона присвячена подіям, які відбувалися на початку АТО, у 2014 році. Актуальність фільму полягає у тому, що він дозволяє поглянути через призму мистецтва на складні випробування, які переживає наша країна, не «з погляду вічності», а тут і зараз, безпосереднім учасникам цих подій.

Так, головний герої фільму - колишній військовий Сергій Вітрук не може знайти душевного спокою. Робота не приносить задоволення, з дружиною немає порозуміння, одна радість дочка Зорянка. А тут ще події на сході — АТО. Загибель колеги стає останньою краплею. Сергій вирішує добровільно повернутися в армію. Він потрапляє у полон.

Читайте також: Держкіно дасть 1,3 мільйона на спецподію "Молодість. Пролог"
У сюжетній лінії кінострічки «Тримай біля серця» переплітаються долі людей, їхні особисті проблеми та спроби зрозуміти, що ж насправді відбувається на Сході України? Мир у країні, чи усе ж війна? Устами своїх героїв режисер озвучує відчуття, які переживали українці і в тилу, і на передовій, - і  гіркоту поразок, і гордість за героїзм наших захисників, і, попри все, любов до Батьківщини.

Під час створення фільму знімальну команду консультували бійці АТО, а дехто з них навіть дебютував у стрічці. Головні ж ролі в фільмі грають актори київських театрів Лілія Нагорна й Ігор Волков. У зйомках задіяні і вінницькі актори Анатолій Вольський, Таїсія Славінська.

З’явилась стрічка за підтримки Вінницької міськради та меценатів. Після прем’єрного показу у Вінниці її покажуть в інших обласних центрах та в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-