Нацрада хоче оштрафувати 37 телерадіокомпаній. Найменше — Радіо “Шансон”

Нацрада хоче оштрафувати 37 телерадіокомпаній. Найменше — Радіо “Шансон”

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду щодо стягнення штрафу з 37 українських телерадіокомпаній і провайдерів через неподання або несвоєчасне подання інформації про зміни в структурі власності.

Такі рішення Нацрада ухвалила на засіданні 11 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спочатку передбачалося, що Нацрада звернеться до суду про стягнення штрафу з 54-х компаній. Проте частина з них уже сплатили необхідні штрафи, тож регулятор зняв із розгляду низку питання щодо 16 ліцензіатів.

«Є пропозиція зняти з порядку денного ряд питань щодо штрафів, які були сплачені на сьогодні. Мабуть, всі їх побачили в поряду денному і вирішили сплатити. Вони (штрафи) насправді дрібні, але тим не менш», – сказала заступник голови Нацради Уляна Фещук.

Читайте також: Нацрада хоче через суд позбавити телеканали UMH group ліцензій

Крім того, на наступне засідання було перенесено розгляд аналогічного питання, пов’язаного з харківським ТОВ «Берізка-Телесистема». Фещук пояснила, що підприємство має дві ліцензії, термін дії однієї з яких завершився за два дні до накладення штрафу.

Зрештою серед 37-ми компаній, стосовно яких Нацрада звертатиметься до суду, найбільший штраф має сплатити ТОВ «Юнікаст Інвест» (провайдер) – 69534,27 грн, а найменший - 42,77 грн - ТОВ «Радіо «Ехо» («Радіо Шансон»). Сума штрафів становить 5% від загального ліцензійного збору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-