Фестиваль «Нове німецьке кіно» відкриється у Києві фільмом Фатіха Акіна «На межі»

Фестиваль «Нове німецьке кіно» відкриється у Києві фільмом Фатіха Акіна «На межі»

Укрінформ
Щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно» відбудеться в Україні. Він відкриється 12 жовтня у Києві фільмом Фатіха Акіна «На межі».

Про це повідомляє компанія «Артхаус Трафік», яка проводить фестиваль спільно з Гете-інститутом.

 "Показ «На межі» запланований лише у Києві. Це нова робота німецького режисера турецького походження Фатіха Акіна, прем'єра якої відбулася в рамках 70-го Каннського кінофестивалю. За роль жінки, яка внаслідок теракту втрачає сина та чоловіка, виконавицю головної ролі Діане Крюгер назвали кращою акторкою. Цю стрічку також обрала Німеччина в якості національного кандидата на отримання премії «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою", - ідеться в повідомленні.

 Також в програмі фестивалю - комедії «Одного разу у Німеччині» і «Я та Камінські», драма «24 тижні», документальні фільми «Бойс» та «Школа №3».

Спеціальними гостями київського показу «Школи №3» стануть автори фільму - режисери Георг Жено та Ліза Сміт та головні герої стрічки – школярі з міста Миколаївка Донецької області. Георг Жено – директор, куратор та один із засновників документального театрального проекту «Театр.doc», автор понад 80 театральних проектів у Східній Європі. З 2015 року Жено співпрацює з Наталією Ворожбит як художній керівник «Театру Переселенця» у Києві. Ліза Сміт – випускниця міжнародних кіномайстерень, авторка кількох короткометражних робіт. «Школа №3» – її дебютний повнометражний фільм.

Читайте також: Держкіно оплатить половину зйомок містичного детективу

Фестиваль «Нове німецьке кіно» у Києві відбудеться 12 - 18 жовтня, у Чернівцях 19 - 24 жовтня, у Львові 26 - 31 жовтня, в Дніпрі 10 - 14 листопада, в Одесі 16 - 20 листопада та Харкові 16 - 20 листопада. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-