Премія Чорновола назвала переможця

Премія Чорновола назвала переможця

Укрінформ
Комітет з премії ім. В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики на своєму засіданні у вівторок одноголосно визначив кращий проект 2017 року. 

Ним став диптих (книга та компакт-диск) «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою)» львівського журналіста і письменника Зиновія Суходуба, що вийшов торік у львівському видавництві «Апріорі», повідомляє кореспондент Укрінформу.   

Члени комітету відзначили оригінальність роботи, те, що діалоги з Ліною Костенко, зокрема і про постать В’ячеслава Чорновола, передають дух епохи боротьби за незалежність України. 

"Це прекрасна робота, яка свідчить про високу майстерність автора. Хоча й інші роботи заслуговують на увагу, але саме ця достойна премії Чорновола”, - підкреслив, зокрема, член комітету премії, журналіст і письменник Григорій Кримчук. 

На засіданні відзначили також і журналістське розслідування «За покликом рідної крові. Знайти родинну історію в архівах КДБ» Дарини Рогачук (спеціального кореспондента програми журналістських розслідувань «Гроші» телеканалу «1+1»), оприлюднене в інтернет-виданні «Історична правда» у січні 2017 року, а також проект «Телемарафон: герої нації», присвячений руху опору Голодомору 1932-1933 років. Марафон проходив у прямому ефірі  на телеканалі UA: СУМИ. Це колективна робота журналістів Філії ПАТ «НСТУ «Сумська регіональна дирекція» та Центру інтернет-телебачення Сумського державного університету. 

Члени комітету дійшли рішення нагородити грамотами і авторів цих двох робіт.  

"Вручення диплома лауреата премії відбудеться 24 грудня в Укрінформі", - повідомив перший заступник голови Держкомтелерадіо, заступник голови Комітету з премії імені В'ячеслава Чорновола Богдан Червак

Він також зазначив, що відбудуться зміни у складі комітету премії. 

"Необхідно змінити склад комітету, доповнивши його новими учасниками для того, щоб наша премія була на найвищому рівні", - підкреслив Червак.

Читайте також: Письменницький “Міст з паперу” поєднав у Харкові українців і німців

Як нагадав член комітету, начальник управління видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко, цього року на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола надійшло 11 творів. Вони різні за виконанням - були оприлюднені в інтернет-виданнях, на радіо і телебаченні, надруковані в часописах, у газетах.

Оскільки на премію щороку надходить чимало справді достойних і різних робіт, тож, вирішили члени комітету, вона потребує кількох номінацій. Присутні на засіданні одностайно проголосували і це рішення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-