В уряді розповіли про плани щодо Інституту книги

В уряді розповіли про плани щодо Інституту книги

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко сказав, що на Український інститут книги покладаються великі сподівання, а в перспективі планується зробити з нього культурний центр, де будуть відбуватися книговидавничі події.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з віце-президентом Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіасом Фоссом, інформує Урядовий портал

«Зараз завершуються реєстраційні процеси, формування команди Інституту, після чого розпочнеться процес налагодження комунікації з учасниками книговидавничого ринку. Ми покладаємо великі сподівання на цей Інститут і у перспективі плануємо  зробити з нього культурний центр, де відбуватимуться важливі книговидавничі події, дискусії та освітні проекти», - сказав Розенко.

Він зауважив, що Український інститут книги створено в Україні для посилення ефективності реалізації державної політики у сфері книговидання, книгорозповсюдження, промоції української літератури і читання.

За словами Розенка, інтерес читачів до українськомовної книги останні декілька років стрімко зростає.

«Тому з'являється значно більше якісних українських перекладів і художніх творів власне українських авторів», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Окрім того, наголосив Розенко, зростають і видатки держави на забезпечення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек України. 

Читайте також: Українська книга для зони АТО: з бюджету дадуть 27 мільйонів

«Якщо у 2016 році Державним бюджетом України Міністерству культури України були передбачені асигнування у сумі 40 млн грн для цих потреб, то у 2017 році ця цифра складає вже близько 50 млн грн», - зазначив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-