Roshen інвестував у будівництво Театру на Подолі 174 мільйони

Roshen інвестував у будівництво Театру на Подолі 174 мільйони

Укрінформ
Корпорація Roshen інвестувала у будівництво нового приміщення Театру на Подолі 174 млн грн.

Участь у відкритті нового театру в Києві взяв Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною, повідомляє прес-служба глави держави. 

“Театр збудований коштом корпорації Roshen і є дарунком місту Києву. Вартість робіт становить 174 млн грн. Усі роботи завершені, технологічне та сценічне обладнання встановлені та налаштовані на роботу. Будівля театру готова до експлуатації фактично та юридично. В підтвердження цього був переданий символічний ключ нового театру громаді міста Києва”, - йдеться у повідомленні. 

Президент наголосив, що сьогоднішнє відкриття театру є унікальним явищем, оскільки приміщення Театру на Подолі збудовано за кошти мецената. “За останні три роки в Україні і в Києві багато чого робиться вперше", - зазначив глава держави та наголосив на важливості цієї події для культурного розвитку українців, особливо в умовах російської агресії.

Читайте також: Президент відкрив Театр на Подолі

Порошенко назвав новий театр “храмом мистецтва ХХІ століття” і висловив упевненість, що “ми всі будемо ним пишатися”. Президент подякував колективу театру за вистави, які вони роблять для учасників АТО і переселенців.

Він також відзначив, що приміщення театру повністю облаштовано для людей з обмеженими можливостями: “Наш театр починається з ліфта для людей з обмеженими можливостями”.

Глава держави подякував корпорації Roshen та її президенту В’ячеславу Москалевському, який, за словами Порошенка, “доклав величезну купу зусиль, щоб відбулося створення нового Театру на Подолі, хоча це було нелегко”. 

Петро Порошенко разом із дружиною переглянули виставу в новому київському театрі.

Київський академічний драматичний театр на Подолі створений у 1987 році групою ентузіастів на чолі з режисером Віталієм Малаховим. Театр був заснований як театр-студія, котра займалась творчими пошуками та експериментами. Беручи за основу світову класику і сучасників, колектив театру продукував самобутні театральні постановки, які одразу завоювали прихильність глядачів не тільки в Києві, а й далеко за його межами.

За 30 років у театрі було поставлено понад 100 вистав, багато з яких були відзначені преміями на різноманітних міжнародних та українських фестивалях. Так, від початку діяльності, візитівками театру стали постановки Віталія Малахова за п’єсами “Вертеп” за адаптованими текстами XVII століття В.Шевчука та “Яго” і “Сон літної ночі” В.Шекспіра.

У 1994 році Театр на Подолі був визнаний одним із кращих виконавців Шекспіра на Міжнародному Единбурзькому театральному фестивалі серед понад 900 театральних труп. Колектив театру брав участь у фестивалях «Київ – територія миру» та «Київ травневий», Міжнародному фестивалі мистецтв імені Михайла Булгакова та багатьох інших.

Театр гастролював у багатьох країнах світу – Греція, Велика Британія, Фінляндія, Німеччина, Туреччина, Польща, Італія, США, Японія, Росія, Коста-Ріка, Мексика, Єгипет, Білорусь, Кіпр, Шотландія. Колектив Театру на Подолі та художній керівник Віталій Малахов визнавались переможцями театральної премії «Київська пектораль» 26 разів у 10 номінаціях (премія існує з 1991 року). У 2006 році за досягнення у розвитку українського драматичного мистецтва театру присвоєно статус академічного.

Сьогодні театр має постійну трупу з 40 акторів, в діючому репертуарі - понад 30 вистав.

Київський академічний драматичний театр на Подолі плідно співпрацює з різними організаціями для соціально незахищених верств населення та військовими частинами. Упродовж кожного року завдяки благодійній програмі театр відвідують малозабезпечені, діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, багатодітні сім’ї, люди з особливими потребами, ветерани війни та праці, члени спілки ветеранів Афганістану, учасники АТО.

Театр неодноразово проводив збір речей та товарів першої необхідності для біженців зі східних районів країни. У 2016 році  здійснив проект “Лови хвилю благодійності” спільно з компанією Roshen (у містах Львів та Кам’янець-Подільський).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-