На ХІІ фестивалі польського кіно у Вінниці покажуть 7 фільмів

На ХІІ фестивалі польського кіно у Вінниці покажуть 7 фільмів

Укрінформ
У Вінниці в понеділок, 9 жовтня, стартує ХІІ фестиваль Польського кіно.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив віце-консул Республіки Польща Войчех Мрозовські.

«У понеділок у Вінниці  відбудеться відкриття XII Днів польського кіно, які проходитимуть у Вінниці до 14 жовтня. Польський кінотиждень відкриється кінорозповіддю про появу книги «Мистецтво кохання» Міхаліни Віслоцької – своєрідною історією сексуальної революції у польській версії (режисер – Марія Садовська)», - зазначив Мрозовські.

За його словами, цьогоріч на фестивалі буде представлено сім повнометражних польських фільмів, які вже здобули нагороди на престижних міжнародних фестивалях, визнання глядачів та світової кінокритики. Наприклад, окрім «Мистецтва кохання», ще одна біографічна драма Днів польського кіно буде присвячена видатному науковцю Польці Марії Склодовській-Кюрі (режисер – Марі Ноель).

Також глядачам представлять інші різножанрові картини - романтичну комедію Міті Окорна «Планета самотніх», трилер Марціна Кошалки «Червоний павук», а також драму «Новий світ», де одну із сюжетних ліній присвячено історії української емігрантки.

Вперше за останні роки на фестивалі буде показаний дитячий фільм «За блакитними дверима» (режисер – Маріуш Палей).

Читайте також: Анджеліна Джолі стала продюсером мультфільму, створеним українкою

У програмі фесту заплановані й яскравих кінодебюти, а саме, повнометражний художній фільм Яна П. Матушинського «Остання сім’я», який минулого року здобув гран-прі

Дні польського кіно у Вінниці проходитимуть 9-12 жовтня у актовій залі училища культури ім. Леонтовича,(вул. С. Петлюри, 40) та 13-14 жовтня у приміщенні ОКП «Вінницякіно» (вул. Ботанічна, 15). Вартість квитків на кіносеанси цілком доступна - 15 гривень для студентів та 30 гривень для дорослих.

На фото: фільм "Планета самотніх"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-