Нацопера у жовтні: класика та прем'єра балету

Нацопера у жовтні: класика та прем'єра балету

Укрінформ
Національна опера України у жовтні запропонує глядачам перлини української та світової оперної класики і прем'єру одноактного балету "Половецькі танці" Олександра Бородіна.

Про це повідомила прес-служба театру.

"Жовтневий репертуар Національної опери настільки різноманітний, що задовольнить смаки любителів української, світової оперної класики та хореографічного мистецтва. Це і одна з перлин української оперної сцени  «Наталка Полтавка» М.Лисенка, і лірична історія кохання «Євгеній Онєгін» П.Чайковського, сповнена любовних пристрастей опера «Алєко» С.Рахманінова, а також  балет «Вечори на хуторі біля Диканьки» Є.Станковича та прем'єра одноактної балетної постановки «Половецькі танці» О.Бородіна", - йдеться у повідомленні. 

Опера «Наталка Полтавка», на яку глядачів запрошують 8 жовтня, вперше  була поставлена в Національній опері 1936 року, і з того часу до твору театр звертався вісім разів. 

У 2012 році головний режисер, режисер-постановник Анатолій Солов'яненко у співдружності з композитором Мирославом Скориком запропонували свою дев'яту редакцію опери «Наталка Полтавка». 

Ідею створення більш динамічної постановки Анатолій Солов'яненко пояснив тим, що в першу чергу думав про підростаюче покоління, бо саме з цього твору починається у дітей  знайомство з українським оперним театральним мистецтвом. У новій редакції було зміщено акценти від туги, сліз та страждань до світлого життєрадісного побуту. Опера набула позитивного забарвлення, вона сповнена гумору та душевності.

15 жовтня на сцені театру - одноактна опера «Алєко» С.Рахманінова та прем'єра одноактного балету  «Половецькі танці», який є фрагментом опери «Князь Ігор» О.Бородіна. 

Як розповіли у театрі, ідея створення нової постановки «Половецьких танців» на сцені Національної опери належить художньому керівнику балету Аніко Рехвіашвілі і присвячена 150-річчю театра. Глядачі побачать одноактний балетний спектакль, який складається з двох картин: перша - це Київська Русь, русичі, та друга - це половецький стан з танцями. У рамках святкування ювілею театру балетна трупа покаже «Половецькі танці» в Японії, але перед тим відбудеться прем'єра в Україні. 

Читайте також: Театр на Подолі ввели в експлуатацію

17 жовтня глядачі побачать оновлений у в 2015 році балет «Вечори на хуторі біля Диканьки» Є.Станковича, в основу якого покладено повість Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом».

А 25 жовтня на сцені театру - одна з найкращих опер П. Чайковського «Євгеній Онєгін».  Головні партії виконують: Ігор Євдокименко (Євгеній Онєгін), Тамара Калінкіна (Татьяна), Дмитро Кузьмін (Ленський), Ірина Петрова (Ольга), Наталя Кисла (Няня), Тетяна Хараузова (Ларіна, поміщиця), Сергій Магера (Князь Гремін).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-