MeetDocs: у Харкові показали війну очима школярів

MeetDocs: у Харкові показали війну очима школярів

Укрінформ
"Школа №3" - українсько-німецький фільм, де війну на Донбасі уперше показали очима школярів з прифронтової Миколаївки, відкрив програму триденного міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини, що почався в Харкові, Kharkiv MeetDocs.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бували з волонтерами в зоні АТО, говорили з мирними жителями, які на собі випробували жахи війни, у тому числі з дітьми. Герої фільму - старшокласники, вони вчилися в школі, зруйнованій снарядами. Хлопці, як випливає з їх оповідань, сприйняли воєнні події літа 2014 року вже по-дорослому, де перше кохання означає і розлучення під обстрілом, і страх втратити друга, і жагу до життя. Усі вони хочуть миру. Відрадно, що фільм "Школа №3" отримав Гран-прі міжнародного конкурсу Берлінале-2017", - зазначив перед показом фільму його співрежисер Георг Жено (Німеччина).

За словами глави оргкомітету фестивалю Євгенії Кригсхайм, фестиваль засновано за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини: "Мета - пожвавлення кінематографічної культури в Україні, і, зокрема, в Харкові, де 120 років тому фотограф Альфред Федецький зняв перший український документальний фільм (про катастрофу царського потягу у Борках під Харковом - ред.) ".

У рамках фестивалю, як стало відомо, покажуть 12 фільмів документалістів з України, Росії, Німеччини, Канади, Польщі, Чехії, Латвії, Естонії.

За програмою фестивалю також відбудуться зустрічі з творцями фільмів, включаючи українських документалістів Сергія Буковського (фільми "Головна роль" - про матір-актрису і "Живі" - про Голодомор), харків'янина Дмитра Коновалова ("Герої не вмирають" - про трьох земляків-героїв Небесної сотні), росіянина Аскольда Курова  (фільми "Діти 404" - про ЛГБТ-підлітків і "Процес: Російська держава проти Олега Сенцова"), майстер-класи, флешмоби, панельні дискусії.

Читайте також: На Kharkiv MeetDocs покажуть стрічку про Сенцова

У 2018 році фестиваль Kharkiv MeetDocs включить також конкурс кращих документальних стрічок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-