Український письменник везе на ярмарок у Франкфурт свою нову книгу

Український письменник везе на ярмарок у Франкфурт свою нову книгу

Фото
Укрінформ
Український письменник Богдан Коломійчук представив у четвер у Берліні свою нову книгу, яку везе на Франкфуртський книжковий ярмарок.

Літературний вечір пройшов у Посольстві України в ФРН у рамках Року української мови в Німеччині, передає кореспондент Укрінформу.

«У Німеччині я перебуваю в літературному турі, в ході якого заплановано низку літературних зустрічей, вечорів, які організовує агентство культурного розвитку «Літмайданчик», Вікторія Михайлова. Вечір у Берліні – перший у цьому турне», - розповів письменник кореспонденту агентства.

Після німецької столиці Коломійчук поспілкується з читачами в Мюнхені, Кельні, Дюссельдорфі та Парижі (всього заплановано 8 вечорів), а також з відвідувачами знаменитої Франкфуртської книжкової ярмарки.

Читайте також: Український письменник везе на ярмарок у Франкфурт свою нову книгу

Участь у цій літературній виставці для Коломійчука - прем'єрна. В рамках турне на виставці він представляє свою нову книжку, це вже шоста за ліком в його багажі.

«Це книжка для дорослих, причому для повнолітніх», - пояснює Богдан.

«Король болю» - продовження його дебютної книжки. Це авантюрний роман, події якого розгортаються на території України та Польщі у другій половині XVI століття. Це був проблемний час для Речі Посполитої, епоха «безкоролівства».

«Але, як відомо, найбільш каламутні часи, найгірші години в історії є найбільш благодатними для письменників. Чим більше чого відбувалося, тим більше матеріалу для письменника-авантюриста», - посміхається автор.

Український письменник Богдан Коломійчук представив у Берліні свою нову книгу

До того, як присвятити дорослих читачів в подробиці роману і своєї творчості, Коломійчук погрався з дітьми в «Школу юного детектива», викликавши у тих справжній захват. Досвід такого спілкування у письменника багатий: "дописьменницький" період свого життя він працював актором у дитячому театрі у Львові.

«Концепція «Школи» – ми створюємо літературну працю, пригодницьку. Я сам ріс на пригодах Всеволода Нестайка, його «Лісовій школі», і мені зараз не вистачає дитячої, по-доброму пригодницької літератури», - розповідає Коломійчук. Він сподівається, що таке інтерактивне спілкування дасть дітям додатковий інтерес до читання взагалі. Сам він також розраховує коли-небудь взятися за цей тип літератури, літератури для дітей. «Вважаю, що до цього треба прийти, придбати майстерність, і це дуже відповідально», - говорить автор. Зараз він працює над детективом для підлітків.

Богдан Коломійчук - автор історико-авантюрних романів та ретро-детективів, переможець конкурсу «Коронація слова – 2013».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-