Кінопремію

Кінопремію "Золота Дзиґа" вручатимуть у чотирьох нових номінаціях

Укрінформ
Чотири нові номінації увійдуть у перелік Другої Національної кінопремії "Золота Дзиґа". Таке рішення було прийнято під час чергового засідання правління Української кіноакадемії.

Про це повідомляє прес-служба кіноакадемії.

"В перелік номінацій додалися категорії "Найкращий художник по гриму", "Найкращий художник по костюмах", "Найкращий звукорежисер". Також на церемонії буде вручено приз глядацьких симпатій, а в номінації "Найкращий фільм", крім повнометражних ігрових, змагатимуться повнометражні документальні та повнометражні анімаційні фільми", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прийом заявок на участь у конкурсі почнеться 15 листопада 2017 року і триватиме до 15 січня 2018 року.

"Цього разу ми чекаємо інтригу в конкурсі Другої Національної кінопремії, адже з початку 2017-го на широкі екрани вийшли вже 15 українських фільмів і ще 20 вийде в прокат до кінця року. Ці цифри значно більші порівняно з минулим роком", - сказала під час засідання виконавчий директор Української кіноакадемії Ганна Мачух.

Читайте також: У Києві пройде перша навчальна програма для кинокомпозиторов Envision Sound

Голова правління Української кіноакадемії Михайло Іллєнко запропонував доповнити умови подання фільмів на конкурс: відтепер фільми, які подаються на недержавною мовою, повинні бути дубльовані, озвучені або субтитровані українською; на участь у конкурсі будуть розглядатися ті повнометражні ігрові фільми, які були в українському прокаті не менше тижня.

Церемонія вручення нагород Другий Національної кінопремії "Золота Дзиґа" відбудеться 19 квітня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-