Справа Серебрєннікова: Слідком РФ почав допит акторів

Справа Серебрєннікова: Слідком РФ почав допит акторів "Гоголь-центру" - ЗМІ

Укрінформ
Слідчий комітет РФ почав допит акторів "Гоголь-центру" в справі художнього керівника театру Кирила Серебрєннікова. Всього планується допитати близько 100 свідків.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" із посиланням на поінформоване джерело.

"На слідчі дії викликано кілька десятків осіб, тому їх допит проводитимуть кілька днів. Як правило, розмова триває кілька годин, іноді більше", - сказав співрозмовник.

За його словами, слідчих цікавлять деталі участі акторів у виставках на базі проекту "Платформа", а також умови і виконання укладених ними договорів.

Крім того, уточнив співрозмовник, слідчі мають намір допитати не лише акторів, а й інших співробітників "Гоголь-центру", а також інших осіб, чиї свідчення, на думку слідчих, можуть мати значення для розслідування.

"Поки що загалом слідчі мають намір допитати не менш як 100 свідків у справі. Також заплановано інші слідчі дії, у тому числі триватимуть виїмки документів. Крім того, буде проведено ряд експертиз у справі, у тому числі бухгалтерська, фонографічна, почеркознавча", - сказав співрозмовник.

Раніше в прес-службі "Гоголь-центру" підтвердили, що "в театр надійшла велика кількість повісток на допит до СК".

Читайте також: До слідкому РФ викликали всіх акторів "Гоголь-центру"

Як повідомлялося, у серпні був затриманий художній керівник "Гоголь-центру" Кирило Серебрєнніков. Його звинувачують у розкраданні 68 мільйонів рублів, виділених для театральної трупи "Седьмая студия". В цій справі також проходять колишній директор "Гоголь-центру" Олексій Малобродський, директор "Седьмой студии" Юрій Ітін і колишній бухгалтер Ніна Масляєва.

За версією СК, фігуранти справи вкрали гроші, виділені театральній компанії Серебрєннікова "Седьмая студия" для роботи над проектом "Платформа". Слідство, зокрема, стверджує, що були викрадені гроші, виділені на виставу "Сон у літню ніч", який в результаті нібито не був поставлений, хоча насправді він пройшов з великим успіхом і досі залишається в репертуарі "Гоголь-центру".

Серебрєнніков знаходиться під домашнім арештом. Він відкидає звинувачення, називаючи їх "абсурдними". Російські і світові діячі культури виступили на підтримку режисера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-