Кінофестиваль у Торонто: глядачі назвали найкращою чорну комедію

Кінофестиваль у Торонто: глядачі назвали найкращою чорну комедію

Укрінформ
Британська чорна комедія «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі» отримав головну нагороду - Приз глядацьких симпатій на 42 Міжнародному кінофестивалі в Торонто.

Про це повідомляє Укрінформ.

У центрі сюжету фільму, знятого режисером Мартіном МакДоною, - протистояння жительки американського містечка Еббінг Мілдред Гейс із шерифом та місцевою владою, які, на її думку, не докладають належних зусиль для розслідування вбивства її дочки.

Друге місце за результатами глядацького голосування посіла спортивна драма «Я, Тоня» (режисер Крейг Гіллеспі), що розповідає про життя відомої американської фігуристки Тоні Гардінг.

Третьою стала італійська мелодрама Луки Гуаданьїно «Поклич мене своїм ім'ям» про роман між підлітком і літнім гостем, який відвідав маэток його батьків на італійській Рив'єрі.

Читайте також: У Торонто завершилися Дні українського кіно

У програмі «Опівнічне безумство» найкращою визнали американську комедію Bodied. Друге і третє місця посіли американські стрічки - відповідно драма «Горе-творець» та бойовик «Бійка в блоці 99».

У секції «Платформа» (єдиною на кінофестивалі, де працює журі) головний приз дістався австралійській драмі «Мила країна».

Крім того, в секції Special Presentations приз FIPRECSI отримала чорна комедія «Мотив» іспанця Мануеля Мартіна Куенки.

Наступний, 43 кінофестиваль у Торонто, відбудеться із 6 по 16 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-