У моді залишається вільний крій і світлі тони

У моді залишається вільний крій і світлі тони

Укрінформ
Дизайнери акцентують на світлих і пастельних тонах, проте залишаються актуальними чорний та сірий кольори

В українській столиці відбувся черговий, двадцятий Ukrainian Fashion Week. Молоді дизайнери та старожили fashion-індустрії під час ювілейного сезону Тижня моди продемонстрували свої колекції весна-літо 2018, частина з яких приємно вражали своєю «носибельністю», а інші – епатажем і неординарністю.

БІЛИЙ, ЧЕРВОНИЙ І ЧОРНИЙ – ХІТИ СЕЗОНУ ВЕСНА-ЛІТО 2018

Білий колір в одязі, напевно, підходить практично всім людям, ось і дизайнери вирішили: що може бути краще, ніж світлий вільний брючний костюм або легкі сукні.

3
DOMANOFF. Фото: Данило Шамкін

Майже у всіх колекціях були представлені світлі костюми, або білосніжно-білі або ближче до бежевого кольору, але практично всі вони були вільного крою і з легкою асиметрією. Сукні ж навпаки – або ж зовсім легкі й повітряні, або прямого крою з чіткими лініями.

Не обійшлося і без червоного. Він дуже впевнено з колекції осінь-зима 2017 перемістився і в новий сезон весна-літо 2018, але тільки його колір з яскраво червоного став більш глибоким і насиченим. Мабуть, в цьому навіть пролунав якийсь заклик українських дизайнерів у новому сезоні: не боятися носити червоний, адже він такий гарний! З чим, звичайно, не посперечаєшся.

Незважаючи на те, що дизайнери в основному у весняно-літніх колекціях роблять акценти на світлих і пастельних тонах, у наступному сезоні залишається актуальним чорний і сірий колір – ну куди ж без них!

Фото: fashionweek.ua
Bobkova. Фото: fashionweek.ua

У своїх круїзних колекціях дизайнери представили цілі пляжні образи «total black», як на показі Bobkova, де моделі, крім чорних купальників, були одягнені з голови до ніг у аксесуари цього ж кольору.

Багато суконь з колекцій весна-літо 2018 пошиті з майже невагомих і легких тканин, однотонних і напівпрозорих, що неймовірно підкреслює витонченість фігури і додає образу жіночності та безтурботності.

Яскравий приклад тому – «свіжа» у всіх розуміннях колекція NADYA DZYAK. Вбрання представлені в романтичній колірній гамі – від насичено рожевого до ледь вловимого лимонного відтінку. Така «легка» краса – "must have" як мінімум тому, що відмінно буде доповнювати весняний настрій своєї власниці.

Фото:
NADYA DZYAK. Фото: Fpost

Однак, окрім легких тканин у новий сезон перекочував і тренд нинішнього сезону – велюр, доказ чому – колекція CHUYKO. Правда в нових колекціях він зустрічається винятково у сукнях, та й в не звичайних, а в так званих сукнях-халатах, при цьому всім блиск велюру настільки красиво відбивався при кожному повороті моделі, що від такого наряду очей було не відірвати, хоча – що може бути простіше за крій сукні-халата!

І КУДИ Ж БЕЗ ЕПАТАЖУ

Модні покази без епатажу – це зовсім не те! Тому Ukrainian Fashion Week весна-літо 2018 не став винятком. Моделі виходили на подіум у сукнях божевільного крою, або ж носили сукні, зшиті з... плівки для фотоапаратів.

А бренд ZALEVSKIY, який і в цьому сезоні зумів виділитися своєю неординарністю, одягнув своїх моделей у білі перуки з пінопласту, причому у моделей - як дівчат, так і хлопців -природні брови і губи заміняв той самий пінопласт.

22
ZALEVSKIY. Фото: Fpost

З обличчями моделей «пограли» й інші дизайнери: Ivan Fotesko, Sistan Varvara, Komashnya... Чорна смуга фарби від лоба до підборіддя? Легко.

Крім спроб здивувати глядача фасонами нарядів, макіяжем і зачісками, деякі дизайнери порадували креативним підходом до інтер'єру та проведення самого показу. Вони то розкидали по подіуму пожовклі сторінки книжок для відтворення атмосфери вінтажу, то випускали моделей на скейтбордах замість традиційної проходки.

А звичний подіум взагалі, як виявилося, можна замінити злітно-посадковою смугою! Це, власне, і зробив молодий дизайнер Jean GRITSFELDT, перемістивши свій показ в аеропорт «Бориспіль».

Словом, фантазія дизайнерів не вичерпується і в кожну наступну колекцію привносить якусь новизну і по-доброму – трохи божевілля.

Людмила Росік, Юлія Тетянич. Київ.

Перше фото: Данило Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-