Вікенд по-європейськи:  ГОГОЛЬfest, тиждень моди та Олімпійський урок

Вікенд по-європейськи: ГОГОЛЬfest, тиждень моди та Олімпійський урок

Афіша
Укрінформ
Літо скінчилося, кияни повернулися із відпусток, а столиця вибухає від кількості цікавих подій. Зібрали для вас 25 культурних та спортивних івентів на цих вихідних.

ГОГОЛЬfest 2017

ГОГОЛЬFEST 2017: КОВЧЕГ – це театральні та музичні проекти, перформанси, хореографічні постановки, виставки, медіа-інсталяції, відео-арт, скульптури, живопис, графіка, кіно, майстер-класи – всього 11 днів, 300 подій та 900 учасників з 12 країн.

Ковчег – це символ порятунку. Сьогодні, коли світ затоплює надлишком трешевої інформації, яка вганяє людину в стан розгубленості перед завтрашнім днем і змушує жити передчуттям катастрофи, такий порятунок – це вихід з симулятивного простору в реальне життя, де є творчість і любов.

Де: Локації міста

Коли: 7 - 17 вересня

Скільки: від 370 грн

Більше інформаціїFacebook, сайт

Перформанс Олексія Горбунова «Революція творчості»

Унікальний монолог українського актора, який почав свій творчий шлях ще в радянському союзі, а зараз захоплюється новими тенденціями постановок від Британської Ради та сучасного Шекспіра у нових виставах. «Революція творчості» – це вистава у 5-ти діях, від театру до кіно і від кіно до реклами й маркетингу. Музичний супровід від гурту «Грусть Пилота».

Де: Fedoriv Hub (вул. Велика Васильківська, 5)

Коли: 8 вересня 19:00

Скільки: 499 - 699 грн

Більше інформаціїFacebook

Концерт «Вірші, листи та джаз в саду»

Вечір разом із Сергієм Довлатовим, Антуаном де С. Екзюпері, Скотом Фіцджеральдом, Джимом Моррісоном, Оскаром Уальдом, Хуліо Кортасаром, Володимиром Висоцьким, Данилом Хармсом, Германом Гессе та іншими. Читає – Олександр Печериця, рояль – Юрій Салуха.

Де: Національний ботанічний сад ім. Гришка (вул. Тімірязєвська, 1)

Коли: 8 вересня 20:00

Скільки: 300 грн

Більше інформаціїFacebook

Презентація книги «Іловайськ» та показ фільму «Чорні тюльпани Донбасу»

Презентація книги «Іловайськ» Євгена Положія та перегляд документального фільму «Чорні тюльпани Донбасу» волонтера місії «Чорний тюльпан» Юрія Коваленка. Юрій Коваленко разом з іншими волонтерами з «Чорного тюльпану» прагне повернути додому всіх загиблих у війні на Сході України. Наразі їм вдалося знайти та перепоховати понад 600 загиблих. Юрій Коваленко каже, що є такі моменти, які може пояснити лише він. 8-го вересня волонтер розповість про пережитий досвід і відповість на всі запитання.

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Коли: 8 вересня 18:00

Скільки: 10 грн, реєстрація

Більше інформаціїFacebook

Виставка про корупцію «Сірий куб»

Феномен корупції має художній потенціал. Перефразування, «евфемізми», створення таємних знакових систем – ці форми корупційної поведінки можна сприймати як художні техніки, що перетворюють реальність на вигадку. «Сірий куб» – це місце, де брак прозорості та корупційне свавілля стають предметом критичного розгляду, а корупція осмислюється як структурна складова сучасних економік.

Де: Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44)

Коли: 8 вересня - 8 жовтня 14:00 – 20:00

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Дитячий день «Світло в наших домівках»

Дитячий день буде присвячений відповідям на запитання про те, як світло поселилося в домівках, жило і змінювалося поруч з людиною протягом тисячоліть. Чим освітлювали люди свої оселі та інші будівлі тисячі років тому? Який вигляд мали світильники скіфів, жителів давньогрецьких колоній, давніх слов’ян, русичів, козаків? Що таке хорос, лампадофор, канделябр, світлач? Про все це й багато іншого діти дізнаються в ігровій формі під час тематичної екскурсії. А на завершення – навчаться виготовляти свічки з вощини.

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Коли: 9 вересня 11:00

Скільки: 100 грн

Більше інформаціїFacebook

Вуличний фестиваль «Відкриття року мов»

Українсько-німецький рік мов відкриється вуличним фестивалем, який розпочнеться з велопробігу та найбільшого урок німецької мови з прямою трансляцією з інших міст України. Впродовж дня гості фестивалю зможуть зробити перші кроки у вивченні німецької мови завдяки участі у безкоштовних мовних інтерактивних майстернях, граючи у футбол, беручи участь у конкурсі «Європа у пазлах» та навіть пробуючи страви німецької кухні. Музичний настрій для вас створюватимуть німецькі гурти «Kellerkommando» та «Messer», а також українські колективи «Гайдамаки» та «Жадан і Собаки в космосі».

Де: Контрактова площа

Коли: 9 - 10 вересня

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Ніч кіно з Одрі Хепберн

Одрі Хепберн – блискуча американська актриса, визнана ікона стилю і одна з найяскравіших зірок Голлівуду ХХ століття. Кіноніч складуть такі стрічки як: «Сніданок у Тіффані», «Римські канікули», «Забавна мордочка».

Де: Циферблат (вул. Володимирська, 49а)

Коли: 9 вересня 23:00

Скільки: 130 грн, реєстрація

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «VII New Vision Short Film Festival»

Новаторський міжнародний фестиваль короткометражного кіно. Ідейність, жанрове розмаїття, шокуючі сюжети, авторський стиль – характерні риси програми New Vision International Film Festival.

Де: Кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26)

Коли: 9 - 17 вересня

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

ДахаБраха з шоу «Dreams OFF» на ГОГОЛЬfest

«Dreams OFF» головна подія ГОГОЛЬFEST 9 вересня. Ви не тільки почуєте запальних українських музикантів, а ще й зможете приймати участь в карнавальній ході та побачите, як створений вами Ковчег попливе під час цього шоу. Нова версія «Dreams of the lost road» – це поєднання театру, технологій, відеоарта, лазерного шоу, живої музики, поєднання символів і змістів про життя та смерть. Крім того, вражаюча карнавальна хода ляльок-гігантів заввишки 10 метрів та грандіозного Ковчегу.

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Коли: 9 вересня 21:00

Скільки: 220-270 грн

Більше інформаціїFacebook

Кінопрограма «Week-End: Короткий метр»

Довженко-Центр в рамках нон-стоп кінопрограми «Виживуть кінокоханці» для Гогольфест покаже найкраще з українського короткометражного кіно останніх років Week-End: Короткий метр.

Де: Національний центр Олександра Довженка (вул. Васильківська, 1)

Коли: 9  - 10 вересня

Скільки: Вхідний квиток фестивалю

Більше інформаціїFacebook

Музична програма «Фонтан. OFR Stage» на Гогольfest

Old Fashioned Radio запрошує на музичний фонтан з нової української музики та французького джазу. В перший день на сцені виступатимуть українські колективи, які не почуєш на FM-радіостанціях. Серед них представник київського андеграунду Олексій Дьячков, JULINOZA, рок-хулігани гурт Пирятин, рок-гурт з Харкова ШАNA із новою програмою, яку ще не чули в Києві та хедлайнери вечора – гурт YUKO. Хедлайнером другого дня стане французький дует акордеоністів Марселя Лоффлера та Домі Еморіна.

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Коли: 9  - 10 вересня

Скільки: Вхідний квиток фестивалю

Більше інформаціїFacebook

Kyiv Family Fest

KYIV FAMILY FEST - найкраще місце для зустрічі родин та друзів після літніх відпусток. Крім теплих розмов та обміну враженнями, на Вас чекає вибухова алея майстрів, книжкова галявина, атмосферні фотозони, а також фуд корт. На дітей чекає інтерактивна програма, що включає в себе найрізноманітнішу творчу діяльність: майстер-класи, розвиваючі ігри, ментальна арифметика, хімічні досліди. Для батьків ми приготували сімейний фітнес від найкращих фітнес-тренерів Києва, лекції сімейних психологів на тему родинних стосунків, підготовки дітей до школи, вирішення підліткових конфліктів, лаунж-зона, шопінг, майстер класи зі стилю і make-up.

Де: парк «Позняки» (вул. М.Драгоманова)

Коли: 9 вересня

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Перший аграрний забіг UCAB Run на Трухановому острові

Фанат бігу чи просто любитель? Давно ведеш здоровий спосіб життя, чи не знаєш як розпочати? Хочеш весело провести час із сім’єю або друзями та отримати незабутні враження? Саме для тебе 10 вересня відбудеться справжня спортивна феєрія — забіги на різні дистанції та сімейні розваги для кожного!

Де: Труханів острів

Коли: 10 вересня 9:00 - 14:00

Скільки: Дітям - безкоштовно, дорослим - 300 грн. Реєстрація

Більше інформаціїFacebook

Олімпійський урок - 2017

Майстер-класи з 40 видів спорту, які проходитимуть не лише на суші, а й на воді, цікаві конкурси й вікторини, спілкування з олімпійськими чемпіонами та медалістами світових і європейських першостей, а також можливість отримати безліч олімпійських подарунків – все це пропонує вам велике спортивне свято.

Де: Оболонська набережна (біля Гольф-центру, пр-т Героїв Сталінграду 10-Д)

Коли: 9 вересня 10:00 - 16:00

Скільки: Безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Виставка безпородних собак «Кубок Барбоса 2017»

Десята виставка безпородних собак "Кубок Барбоса" пройде під девізом "Для дружби не важлива порода" і переконає Вас у тому, що безпородні тварини нічим не поступаються породистим, а також приверне увагу широких мас до проблеми бездомних тварин і гуманних шляхів її вирішення.

Де: Національний експоцентр України (пр. Академіка Глушкова, 1)

Коли: 9 вересня 10:00 - 18:00

Скільки: Вхід вільний, участь - 300 грн

Більше інформаціїFacebook, сайт

Спортивний фестиваль INTERSPORT FEST 2017

Ключовими у події стануть бігові змагання INTERSPORT RUN 2017, під час яких очікується близько 7,5 тисяч учасників на старті. Любителям бігу пропонують обрати одну із дистанцій:  INTERSPORT RUN 10 км; CERESIT RUN 5 км; INTERSPORT RUN 2 км.

Де: Хрещатик 

Коли: 10 вересня 8:00 - 15:00

Скільки: 150-1000 грн, Реєстрація

Більше інформаціїFacebook

Тиждень моди Ukrainian Fashion Week SS 2018

Ukraininan Fashion Week - не тільки прекрасний старт для молодих талантів, але також інструмент залучення українських дизайнерів до розвитку експорту. Крім демонстрацій колекцій, заплановано безліч різних заходів. У передостанній день відбудеться традиційна для UFW подія - презентація колекцій молодих дизайнерів, об'єднаних у платформу New Generation Day. Свою творчість представлять 16 учасників. Також відбудеться вечірка для молодих талантів New Generation Party.

Де: Мистецький арсенал

Коли: 4 - 10 вересня

Скільки: Вхід за запрошеннями

Більше інформаціїFacebook

Рибний маркет на "Всі. Свої"

Риба і морепродукти – головні діючі особи нашого рибного маркету. В’ялену, копчену, живу рибу, соуси до неї та море інших смачних речей від кращих українських виробників ви знайдете на двох поверхах нашого маркету. А фудкорти на відкритих терасах запропонують вам вишукане рибне меню: райдужну форель, канапе з чорною ікрою, тигрові креветки на грилі, раки з перцем чилі, рибний такос та ще багато смачних страв. 

Де: Всі. Свої (вул. Десятинна, 122)

Коли: 9 - 10 вересня

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Експериментальний івент «104°27’»

104°27’ – продовження серії експериментальних івентів «Вслухаючись у місто» та «Матеріали». Цього разу на слухача чекає безперервне шестигодинне занурення у ритми породжувані водою та туманні саундскейпи – максимальне насичення H2O та творчістю музикантів, джерело звуку якої – вода.

Де: Plivka (вул. Васильківська, 1)

Коли: 10 вересня 18:00

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Концерт Biblioteq Mdulair та Synkie

Концерт експериментальної музики та відео BIBLIOTEQ MDULAIR та SYNKIE (Швейцарія). Примітивні електронні машини заповнять простір звуковими хвилями, розширюючи акустичний досвід слухача, а відеохвилі, трансльовані на кінескопні телевізори, доповнять аналоговий аудіовізуальний симбіоз.

Де: Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44)

Коли: 10 вересня 19:00

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

День відкритих дверей у Домі МК: «Знайди свою мову»

Дім МК спільно з українськими письменниками та видавцями, художниками та музикантами, мовознавцями та мистецтвознавцями, акторами та режисерам відкриє новий сезон пошуку власної мови. У цей день (і в новому сезоні) в Домі звучить Мова – рідна й іноземна, музична й графічна, поетична та прозова, мова дитяча й батьківська. Кожен зможе знайти свою мову, а, можливо, навіть стати «поліглотом».

Де: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницкого, 57б)

Коли: 10 вересня 12:00

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Історичний фестиваль «Княжа родина/ Regio genus»

Княжа родина/ Regio genus – перший український історичний фестиваль у центрі Києва та унікальний захід, що не має аналогів в Україні. Буде цікаво: музика, кіно, література, перформанси, експозиції, майстер-класи. Зануртеся у далекі князівські часи, щоб побачити, коли і як починався український безвіз.

Де: Національний заповідник Софія Київська (вул. Володимирська, 24)

Коли: 8 - 10 вересня

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

Виставка Олександра Примака «Спосіб життя»

У рамках цього проекту фотограф хоче показати образи людей, які живуть, а в більшості випадків – виживають в українському селі. Показати звичайні будні пересічних сільських мешканців. У світі, в якому жили їхні батьки й діди, і в якому збереглися та генетично передаються з покоління в покоління споконвічна мудрість і досвід. У добірку входять фотографії зроблені під час численних подорожей прикордонними районами Сумської, Чернігівської, Рівненської та Волинської областей України.

Де: Я Галерея (вул. Хорива, 49б)

Коли: 6 - 23 вересня

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль мистецьких проектів про феномен корупції

Мета проекту – розповісти широкому загалу, як виникла корупція, як із нею борються у світі, які корупційні схеми успадкувала Україна від епохи СРСР і що може зробити кожен українець для їх подолання.

Де: Локації міста

Коли: 8 вересня  - 21 жовтня

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїСайт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-