Ексгумація Далі: тест ДНК показав, що іспанська ворожка – не його донька

Ексгумація Далі: тест ДНК показав, що іспанська ворожка – не його донька

Укрінформ
Проведений ДНК-тест не підтвердив, що жінка з Жирони є донькою знаменитого художника Сальвадора Далі. Заради тесту останки митця ексгумували півтора місяці тому.

Про це повідомила прес-служба "Фонду Гали - Сальвадора Далі", передає DW.com

"Проведення ДНК-тесту на батьківство Сальвадора Далі не підтвердило претензій 61-річної жінки Марії Пілар Абель Мартінес, котра називала відомого іспанця своїм батьком", - йдеться у публікації.

Проби для ДНК-тесту було взято півтора місяці тому з ексгумованих останків померлого 1989-го року митця в його музеї в Каталонії й відправлено на експертизу до Мадрида. Проби брали серед іншого з волосся, нігтів і кісток померлого митця.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року суд у Мадриді санкціонував провести ексгумацію останків знаменитого іспанського художника. Підставою винесеної тоді ухвали став позов професійної ворожки Марії Пілар Абель Мартінес, яка називала себе дочкою митця та за позитивного результату тесту могла б претендувати на частину чималого спадку художника. Аналіз ДНК з тіла художника був потрібен за браком інших біологічних матеріалів чи особистих решток, за допомогою яких можна було б провести порівняльне дослідження, наголошували судді.

Читайте також: В Іспанії сьогодні ексгумують останки Сальвадора Далі

Далі похований у Фігерасі в іспанській Каталонії. Він народився та помер у цьому регіоні. У нього з дружиною Галою не було дітей. Художник відомий своїми сюрреалістичними картинами та іншими творами мистецтва, а також ексцентричною поведінкою. Він заповів поховати його так, щоб по могилі могли ходити люди. Тому його останки замурували в підлозі однієї з кімнат театру-музею Далі.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-