Премія Коцюбинського назвала переможців

Премія Коцюбинського назвала переможців

Укрінформ
На Вінниччині у середу визначили переможців Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Вінницької ОДА. 

«Сьогодні відбулось засідання оргкомітету щодо присвоєння Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського. В номінації «Художня література» перемогу здобула збірка віршів Сергія Татчина «Пташка», а в номінації «Науково-популярна література» перемогла книга Наталки Доляк «Загублений між війнами: белетризований роман-біографія», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, участь у конкурсі на здобуття премії взяли 22 автори, які змагалися у двох номінаціях - номінації «Художня література», в якій визначали переможця з поміж 16 митців,  та «Науково-популярна література», де на першість претендували 6 авторів.

За рішенням оргкомітету, лауреатом Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського в номінації  «Науково-популярна література» стала книга вінничанки Наталки Доляк «Загублений між війнами: белетризований роман-біографія». За цей твір авторка у 2016 році отримала Літературну премію ім. Василя Симоненка.

«Загублений між війнами» розповідає по життя людини на тлі буремних років кінця ХІХ століття і аж до німецької окупації Києва. На майже 500 сторінках роману описується життєвий шлях талановитого письменника і поета та мужнього воїна Юрія Будяка (Покоса).

Читайте також: У Києві відкрили виставку художніх робіт сина Івана Франка – Тараса

В номінації «Художня література» лауреатом премії стала збірка віршів вінничанина Сергія Татчина «Пташка». Поет є лауреатом Літературно-мистецька премії «Кришталева вишня» (2013-2014рр.) та Літературної премії імені Михайла Стельмаха журналу «Вінницький край» (2016р.)

Нагородження лауреатів цьогорічної  ювілейної 25-ї Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського відбудеться 15 вересня в музеї Михайла Коцюбинського у Вінниці.

Фото: прес-служба Вінницької ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-