У Києві відкрили виставку художніх робіт сина Івана Франка

У Києві відкрили виставку художніх робіт сина Івана Франка

Укрінформ
Відкриття виставки "Колесо історії Тараса Франка" відбулося у вівторок, 5 вересня, в кулуарах Верховної Ради України. Ці художні роботи досі не були відомі широкому загалові. 

Про це повідомив, відкриваючи виставку, син Тараса Івановича - Роланд Франко, якого цитує прес-служба організатора експозиції - Міжнародного фонду Івана Франка. 

 "У нашій родині мало хто знав про малярські захоплення батька. Тому ці картини є відкриттям і для мене", - сказав Роланд Франко.

Як підкреслив директор Фонду Ігор Курус, експозиція, в якій 58 картин різного жанру, дає можливість зазирнути у міжвоєнний період України й очами сина Івана Франка - Тараса - побачити частину України у різних ракурсах - від гумористичних сюжетів, міського пейзажу, портретів аж до соціально-політичних рефлексій автора.

Водночас проректор Львівської національної академії мистецтв Роман Яців зазначив, що малярські практики Тараса Франка досі не зіставлялися з іншими видами його діяльності. Однак збережені малюнки і картини є чимось більшим, аніж звичайним хобі чи претензією на розширення інтелектуального формату автора як одного з нащадків геніального батька. Це своєрідна авторефлексія на події, сучасником яких він був.

Відвідати виставку можна до 15 вересня.

Читайте також: «Перед цим українським Майстром хочеться стати на коліна»

Нагадаємо, Міжнародний фонд Івана Франка створено у червні 2015 року як недержавну благодійну організацію. Діяльність Фонду спрямована на підтримку розвитку україністики та соціально-гуманітарних наук, просування та популяризацію наукового і творчого доробку Івана Франка. Першочерговим завданням Фонду є заснування та реалізація Міжнародної премії Івана Франка та сприяння її світовому визнанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-