Театр Франка відкриває сезон прем'єрою за Кальдероном

Театр Франка відкриває сезон прем'єрою за Кальдероном

Укрінформ
Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка 9 вересня відкриває 98 сезон. 

Найближчою прем'єрою у ньому буде вистава "Життя - це сон" Педро Кальдерона, що стане першопрочитанням твору на українській сцені, повідомила кореспондентові Укрінформу керівник літературно-драматичної частини театру Наталія Пономаренко.

"За традицією, театр імені Івана Франка розпочинає свій новий, 98-ий сезон, виставою за твором патрона театру. Тож 9 вересня ми репрезентуємо інсценізацію повісті "Перехресні стежки" у постановці  Дмитра Чирипюка. Наразі тривають репетиції майбутніх прем'єр. І вже 12 вересня ми запрошуємо на прем'єру п'єси Педро Кальдерона "Життя - це сон", яку поставив Андрій Приходько. У виставі грають Володимир Ніколаєнко, Олексій Паламаренко і поруч з ними молоді актори, для багатьох з яких це дебют на франківській сцені", - розповіла Наталія Пономаренко. 

За її словами, у новому сезоні франківці покажуть низку цікавих прем'єр. Зокрема, на листопад запланована прем'єра п'єси класика німецької драматургії Генріха фон Кляйста "Розбитий глек". Над її постановкою працює режисер Роман Мархоліа. В головних ролях Остап Ступка, Олексій Богданович, Олександр Задніпровський, Наталія Корпан, Анжеліка Савченко, Тетяна Міхіна. 

У подальших планах - "Тіні забутних предків" Михайла Коцюбинського та "Пророк" Володимира Винниченка. Наприкінці року на Камерній сцені театру ім. Сергія Данченка очікується  постановка п'єси сучасного фінського драматурга Крістіана Смедса "Дедалі темніший будинок". Це спільний проект театру та Посольства Фінляндії в Україні. 

Читайте також: Львівський драмтеатр Заньковецької відзначить 100-річчя фестивалем

Також 98 сезон обіцяє стати рясним на бенефіси та ювілейні вечори зірок національної сцени - корифея театру ім. І. Франка Галини Яблонської, Ірини Дорошенко, Людмили Смородіної, Поліни Лазової, Володимира Коляди, Остапа Ступки.

Фото: ovacii.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-