В Україні відбудеться перший арт-фестиваль, присвячений Чорнобилю

В Україні відбудеться перший арт-фестиваль, присвячений Чорнобилю

Відео
Укрінформ
З 30 серпня по 1 вересня у місті Славутичі, що на Київщині, відбудеться перший фестиваль «CHERNOBYLING».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

“Перший арт-фестиваль «CHERNOBYLING» хоче згуртувати людей, небайдужих до історії зони відчуження, а також об'єднати світову спільноту у дослідженні теми Чорнобиля і його історії. За допомогою музики, мистецтва та різних форм активності фестиваль розповість про катастрофу і водночас дасть можливість глянути на неї з іншого боку”, - розповіли організатори.

Трьома основними напрямками фестивалю стануть геокешинг - туристична гра із застосуванням супутникових навігаційних систем; урбекс - індустріальний туризм, відвідання, дослідження і вивчення покинутих будівель і міст; а також різні види мистецтва - фото, музика.

За три дні фестивалю його відвідувачі зможуть послухати лекції учасників ліквідації і свідків аварії на ЧАЕС, поїхати на унікальну екскурсію найцікавішими місцями зони відчуження, міста Прип'ять.

Організатори - Славутицька міська рада, Асоціація туроператорів в Чорнобилі,   Національний музей Чорнобиля в Києві, запросили з-за кордону та з України відомих вуличних художників (NeSpoon, Poland), фотографів (Тьєррі Ванхуйссе, Бельгія), геокешерів (Маріан Хекско, Чехія), дослідників урбаністичних та індустріальних об'єктів (Влад Вознюк, Україна).

Окрім українських гуртів «НАСТ», «...Та інші», у фестивалі візьмуть участь популярні гурти зі Словаччини (SIGNATURE), Чехії (MAAGA A ZDORP), Польщі (CINAMON).

Усі кошти від фестивалю будуть передані на допомогу самоселам - жителям Чорнобильської зони, які попри всі заборони, повернулися до своїх домівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-