Бібліотекарі Добропілля створили анімацію про рідний край часів української нацреволюції 1917-1920 рр.

Бібліотекарі Добропілля створили анімацію про рідний край часів української нацреволюції 1917-1920 рр.

Укрінформ
У Донецькій області бібліотекарі міста Добропілля створили анімацію про рідний край років революції - «Добропілля в роки української національної революції 1917-1920 рр.».

Про це у вівторок повідомили в Добропільській міській раді.

«Добропільські бібліотекарі створили мультик про рідний край років революції», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що цього літа для Центральної міської бібліотеки Добропілля з'явилося завдання – створити анімацію на дуже складну тему «Добропілля в роки української національної революції 1917-1920 рр.» для краєзнавчого круглого столу, який має відбутися в Бахмуті у вересні.

У міськраді повідомили, що спочатку незрозуміло було, як можна відобразити дуже складні історичні події за допомогою анімації, декілька разів збиралася робоча група, представники якої, дискутуючи, намагалися знайти найкращий варіант для візуалізації. Отже, завдяки злагодженій роботі колективу Центральної міської бібліотеки, консультантам Світлані Бичкарьовій - бібліотекарці ЦРБ, Тетяні Войтюк - керівнику студії «МультиКреатив» та Ксенії Кузіній, яка є доцентом кафедри історичних наук Донецького Національного університету, підготовлено анімаційно-документальну хроніку про події, що відбувалися на території сучасного міста Добропілля в 1917-1920 роках минулого століття.

Для створення мультиплікаційних фрагментів довелося зробити близько 1000 кадрів та близько 200 елементів декорацій. Озвучування фільму відбувалося за допомогою диктофона на смартфоні.

До уваги користувачів також підготовлено краєзнавчий посібник, який допоможе більш детально ознайомитися з подіями, що відбувалися в 1917-1920 роках на території Доброго Поля.

На сайті Добропільської міськради можна подивиться цей мультфільм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-