Зйомки драми Кшиштофа Зануссі

Зйомки драми Кшиштофа Зануссі "Ефір" розпочнуться восени на Львівщині

Укрінформ
Зйомки повнометражного художнього фільму «Ефір» польського режисера Кшиштофа Зануссі  розпочнуться з 1 вересня у Львові та Львівській області.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно (Держкіно).

«Ефір» – це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти з метою отримати владу над іншими людьми. Дія фільму розгортається в часи Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією, на теренах української Галіції та Поділля», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фільм створюється також за підтримки Польського Інституту та Міністерства культури Польщі, Угорського й Литовського кіноінститутів.

Виконавцями головних ролей стали поляк Яцек Понедзялек, угорець Жольт Ласло та українець Остап Вакулюк. Окрім того, до участі у стрічці запрошені Станіслав Колокольніков, Марія Рябошапка, Олександр Логінов, Остап та Дмитро Ступки.

В Україні будуть проведені складнопостановочні зйомки з використанням спецефектів, піротехнічних ефектів, тварин, каскадерів і великої кількості акторів масових сцен, розповіли у Держкіно.

Читайте також: Україна видала прокатне посвідчення фільму Серебренникова "Учень"

Як повідомлялося раніше, сценарій «Ефіру» переміг на 9-му конкурсному відборі Держкіно та отримав державну підтримку розміром 16 млн 650 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 61 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-