У Києві Антін Мухарський презентував альманах з есе 30 відомих українців

У Києві Антін Мухарський презентував альманах з есе 30 відомих українців

Укрінформ
Альманах «Національна ідея модерної України» складається з 30 есеїв відомих українців.

Про це повідомив автор та ініціатор проекту, письменник, засновник мистецької платформи «Український культурний фронт» Антін Мухарський 22 серпня під час прес-конференції.

«Альманах включає в себе 30 есеїв видатних українців, яких можна назвати лідерами громадської думки та суспільними авторитетами, людьми, які свого часу робили історію сучасної України в контексті мистецтва, філософії, війни, яка й досі триває. Список, як то кажуть, контраверсійний, бо є представники як сходу, так і заходу, як півдня, так і півночі, є представники ліберально-демократичного напрямку соціуму та націоналістичного, можливо, навіть право-радикального. Ми намагалися представити всю палітру думок», - розповів Мухарський.

Серед авторів, чиї есеї ввійшли до альманаху, - Левко Лук'яненко, Оксана Забужко, Ада Роговцева, Семен Глузман, Олег Скрипка, Юрій Винничук, Богдан Бенюк, Василь Шкляр, Олександр Ірванець. При цьому ініціатори проекту свідомо відмовились від участі у ньому політиків, аби уникнути звинувачень у заангажованості. Винятком є народний депутат Юрій Береза. Він зацікавив команду платформи «Український культурний фронт», передусім, як учасник Майдану та один із перших добровольців у зоні АТО.

При підготовці і виданні альманаху «Український культурний фронт» виступив одночасно і видавництвом, зібравши художників, дизайнерів, верстальників, коректорів, редакторів і упорядників.

«Ця книжка ілюстрована понад 30 плакатами п'ятьох сучасних художників-графіків. Це все патріотичні плакати, створені у 2014-2015 роках у рамках наших конкурсів «Український патріотичний плакат». Обкладинка уособлює таку собі плахту, яка ввібрала в себе стиль Нарбута, Піта Мондріана й українську плахту, що є символом родючості», - зазначила арт-куратор видання, мистецтвознавець, директор мистецької платформи «Український культурний фронт» Єлизавета Бєльська.

Альманах «Національна ідея модерної України» було видано у двох форматах - великому та меншому, що ініціатори проекту називають «подарунковим». Книгу великого формату друкували на шведському папері, загальна вартість якого становить близько 250 тис. грн. Книга вийшла за рахунок приватних коштів. Зокрема інвестори надали близько 150 тисяч. Решту коштів команда знайшла завдяки користувачам соцмережі Facebook, до яких звернулась із закликом про фінансову допомогу.

Читайте також: В Одесі відбулася презентація книги філософа Акимовича про витоки українства

Команда «Українського культурного фронту» вирішила не розповсюджувати альманах у книгарнях. Придбати книгу можна буде лише на офіційному сайті або на книжкових форумах і концертах Антіна Мухарського. Загальний наклад видання становить понад 2,5 тисячі примірників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-