В Одесі відбулася презентація книги філософа Акимовича про витоки українства

В Одесі відбулася презентація книги філософа Акимовича про витоки українства

Укрінформ
В одеській біблотеці ім. Івана Франка відбулася презентація книги відомого одеського вченого-філософа й дослідника витоків українства Євгена Акимовича "Спогади про молодість".

З автором ідеологічної концепції "Демократичний патріотизм" і низки наукових праць, присвячених дослідженню історії Української держави від прадавніх часів до сучасності, зустрілися місцеві історики, журналісти, студенти й представники громадськості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після багаторічних досліджень ключових віх суспільного життя, культури і духовності нашого народу я дійшов висновку, що непереборна сила українців - у здатності до самоорганізації під час історичних випробувань. Цю здатність впливати на владу заради успішного розвитку країни громадянське суспільство демонструє й зараз у протистоянні російській агресії. Більш того, громадянське суспільство часом обмежує владу, контролюючи її та примушуючи діяти в інтересах суверенітету, свободи та прогресу", - зазначив під час презентації доцент кафедри філософії та культурології Одеського національного економічного університету.

Вчений-філософ додав: "Якщо підсумувати, виходить, що ми шукаємо себе і свою сутність, а знаходимо Україну - з її багатою культурою і чи найбагатшою землею".

В обговоренні нової праці, виданої редакційно-видавничою фірмою "Прес-кур'єр" під рубрикою "Кафедра Євгена Акимовича", взяли участь поет Станіслав Стриженюк, журналісти Йосип Бурчо і Валентина Черевиченко, старший бібліотекар Лариса Масковець, студенти одеських вишів.

"Я певний, що книга філософської мудрості, поданої дослідником у розділах "Епоха середньовіччя та ренесансу», "ХХ століття", "Новий час" і "Спогади про молодість" та інших, стане настільною для багатьох поціновувачів творчості Євгена Олександровича, передусім молоді. Не випадково на презентації так багато студентів, хоч декотрі з них мають щасливу нагоду слухати Євгена Акимовича на університетській кафедрі", - сказав Бурчо.

Читайте також: Нацопера відзначить ювілейний 150-й сезон зірковим оперно-балетним фестивалем

Як зауважила директор бібліотеки Наталія Кликова, книги-дослідження Євгена Акимовича допомагають читачам долучатися до віковічної мудрості, усвідомлювати свою сутність, сприяють вихованню вільних людей - патріотів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-