Рок-фестиваль

Рок-фестиваль "Дорога на Схід" завершився: грали й музиканти з прифронтових районів

Фото
Укрінформ
Вчора опівночі в Ізюмі на Харківщині завершився дводенний літературно-музичний фестиваль "Дорога на Схід".

Завершальний вечірній рок-концерт зібрав до півсотні музикантів, в тому числі, з прифронтових районів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глядачі, що дістали щасливу можливість почути на загальній сцені просто неба відомі рок-групи - "Тартак", "Шаnа", "The ВЙО", "Жадан і собаки" - не втомлювалися аплодувати, а то і підспівувати музикантам. Поруч зі столичними колективами - музиканти з Харківської області і прифронтових територій: рок-групи "Ізобарра Тор" (Сватове), "Смолова галерея" (Слов'янськ), етно-коллектив "Заграйярочка" (Волноваха).

"Для нас важливо показати, що Схід - це Україна: культурно, ментально і політично. І нам це вдалося", - дає свою оцінку фестивалю його ініціатор, відомий український письменник Сергій Жадан.

За його словами, не виключено, що черговий, третій фестиваль "Дорога на Схід" відбудеться наступного року в зоні АТО, в Станиці Луганській.

Читайте також: Лідер канадської опозиції відвідав український фестиваль

А останній день нинішнього фестивалю почався в Ізюмі з поезії - на сцені в кінотеатрі "Спартак" читали свої вірші поети. На іншій сцені - поруч з ярмарком - демонстрували своє мистецтво фольклорні колективи, а на березі річки буквально стрясав повітря український фанк і етно-рок.

На площі Джона Леннона (кол. - Леніна) не випадково прозвучали пісні британської групи The Beatles. Тут урочисто відкритий мурал - зображення Джона Леннона у весь торець 4-поверхового будинку, створений групою харківських художників «KAILAS-V».

На відкритті фестивалю в селі Іванівка поблизу Ізюма хедлайнери програми - Юрій Андрухович і «АртПоле» - показали спектакль «Альберт або Вища форма страти», продемонстрували своє мистецтво народні майстри, самодіяльні артисти і професіонали-кулінари.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 25-27 березня 2016 року в Новопскові, Сватовому, Старобільську за ініціативою письменника Сергія Жадана пройщов перший фестиваль "Дорога на Схід".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-