Про воєнне сьогодення Донбасу розповідає фотовиставка у Маріїнському парку

Про воєнне сьогодення Донбасу розповідає фотовиставка у Маріїнському парку

Укрінформ
У столичному Маріїнському парку на оглядовому майданчику за підтримки ООН сьогодні відкрили фотовиставку з Донбасу з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Загалом на виставці представлені 80 світлин із зони конфлікту. На металевих стендах в три ряди розташовані 65 фотографій. Ще 15 фотографій, які  надані відділом захисту цивільного населення Європейської комісії, розміщені на трикутних стендах посеред виставки. На світлинах зображені зруйновані інфраструктурні об'єкти та люди, що постраждали внаслідок військового  конфлікту.

 Під час відкриття фотовиставки в.о. координатора ООН з гуманітарних питань Каспар Пік зазначив, що сьогодні на Донбасі багато об'єктів інфраструктури не працюють чи були пошкоджені, що створює перепони для нормального життя цивільним людям.

 "Дуже важливо пам'ятати про те, що стає зі сотнями і тисячами людей зараз на Донбасі, вони страждають не тільки від бомбардувань. Люди не можуть отримати право на захист та гідне життя, тому що більшість об'єктів інфраструктури не працюють чи були пошкоджені", - сказав Каспар Пік і запросив всіх людей доєднатися до медійної акції "ЯНемішень: Захист цивільного населення" (#NotATarget: Protection of civilians), аби нагадати світові, що цивільні люди не є мішенню в збройних конфліктах і не мають нею бути. 

Присутній на відкритті фотовиставки заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука відзначив ефективну роботу міжнародних організацій в наданні гуманітарної допомоги на Сході України. 

"На жаль, більшість співгромадян в Києві не відчувають того болю, який відчувають люди на Сході України. Я на власні очі бачив, як міжнародні організації привозили на схід України гуманітарний вантаж - курчат, та роздавали серед цивільного населення. Я бачив на власні очі, як роздають насіння і городину. Я бачив, як швидко і дієво працюють міжнародні організації, які займаються відновленням зруйнованого житлового сектору. Вони набагато ефективніше працюють, ніж державні установи", - сказав Тука.

Читайте також: Геращенко анонсував запуск системи ідентифікації бойовиків за фото

Виставка триватиме з 19 по 23 серпня 2017 року. Загалом захід організовано 17 організаціями в Україні, зокрема агентствами та фондами ООН та неурядовими організаціями, що надають гуманітарну допомогу в Україні.

Фото: Ukraine NGO Forum, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-