Черкаські письменники розбили протестне наметове містечко під облрадою

Черкаські письменники розбили протестне наметове містечко під облрадою

Укрінформ
Літератори Черкащини, обурені позбавленням Черкаською обласною радою орендованих ними приміщень, сьогодні організували акцію протесту «Ні – свавіллю Черкаської обласної ради».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова Черкаської організації Національної спілки письменників України Володимир Ткаченко.

«Влада своїм рішенням вигнала письменників на вулицю, тож ми поставили курінь і проводимо літературну роботу тут», – прокоментував він.

В акції на Соборній площі Черкас беруть участь, за словами Ткаченка, близько сотні митців та представників громадських організацій.

Наразі на площі встановлено один намет, де група активістів проводить «польові» літературні засідання, мистецькі акції, намагаючись привернути увагу громадськості до спілчанської проблеми. За словами протестувальників, письменники будуть працювати на Соборній площі, допоки їм не повернуть відібрані приміщення.

Поки що очільники обласної ради на акцію протесту офіційно не зреагували.

Читайте також: Протест проти АЗС на Ревуцького триває – прокуратура відкрила справу

Як повідомлялося, 1 серпня Господарський суд Черкаської області своїм рішенням задовольнив позов комунального підприємства «Управління по експлуатації будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» щодо звільнення спірних приміщень. Формальним приводом для цього було названо фінансову заборгованість з боку орендарів – Черкаської організації НСПУ.

Нині до складу черкаської письменницької філії входить 47 осіб. Протягом цього року літератори провели понад 100 мистецьких заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-