Уряд просять збільшити премію Рильського

Уряд просять збільшити премію Рильського

Укрінформ
Перший заступник голови Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Богдан Червак відзначає, що з кожним роком професійна якість робіт лауреатів премії Кабінету міністрів імені Максима Рильського зростає.

Про це він сказав Укрінформу на церемонії нагородження лауреата премії за 2016 рік.

«Таких робіт, які номінуються на премію, - небагато. Але з кожним роком список творів, які до нас надходять, стає більш професійним», - сказав Червак, який одночасно є заступником голови Комітету з присудження премії.

Разом з тим він повідомив, що цього року Держкомтелерадіо підготувало проект розпорядження уряду, яким пропонується збільшити грошову винагороду лауреатам премії. При цьому він не назвав суму, про яку йде мова, посилаючись на те, що вона буде погоджуватись і, можливо, коригуватись Мінфіном.

«Тому ми просимо збільшити вартість премії для переможців, бо 10 тисяч гривень – не такі вже й великі гроші», - зазначив Червак.

Читайте також: Комітет із премії імені Франка оновив склад

Цьогоріч премією нагородили Василя Степаненка за переклад з грецької мови поеми 17 століття «Еротокрит». Автор перекладу зазначив складність роботи над перекладом твору. «Справді, це дуже тяжкий твір, 17 століття на складному діалекті, але не дарма цей твір увійшов у список 300 кращих творів ЮНЕСКО. Ми повинні пишатись, що це 4-й переклад у світі», - підкреслив Степаненко. Він також повідомив, що не планує зупинятись на досягнутому і незабаром розпочинає роботу над новим перекладом.

Як повідомлялось, в січні 2017 року Комітет з присудження премії визначив переможця конкурсу на здобуття премії. Комітет обрав переможцем Степаненка. Всього було висунуто 8 творів 5 номінантів. Премія була започаткована в 1972 році і відновлена в 2013 за ініціативою Держкомтелерадіо, благодійної організації «Фонд Максима Рильського «Троянда і виноград», який очолює онук Рильського. Присуджується щороку в розмірі 10 тисяч гривень за кошти державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-