У Житомирі планують провести фестиваль вуличних скульптур

У Житомирі планують провести фестиваль вуличних скульптур

Фото
Укрінформ
У Житомирі планують провести фестиваль вуличних скульптур, аби прикрасити місто сучасними мистецькими роботами. 

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Раніше у Житомирі не дуже багато уваги приділялося міській скульптурі. Тому зараз ми вже обговорюємо проведення фестивалю скульптури у Житомирі, щоб українські скульптори змогли реалізувати свої ідеї. Це дасть змогу прикрасити наше місто завдяки сучасному мистецтву», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Зазначається, що на запрошення Сухомлина Житомир відвідав один із найяскравіших представників модерну - скульптор Назар Білик, який знайомиться з містом, зокрема тими місцями, де за його словами, "хотілося б побачити нові скульптурні вкраплення".

"Я завжди проїжджав Житомир транзитом. Тепер я пірнув у місто трохи глибше і маю досить приємні враження. Ще досить рано говорити про конкретну ідею, але вже певне бачення у мене вимальовується», - розповів Білик.

Читайте також: Пам’ятник князю Володимиру в Києві привели до ладу

Він планує з скульпторами-однодумцями ще раз відвідати Житомир, щоб прикрасити місто невеликою групою скульптурних робіт, на його думку, це допоможе Житомиру змінити пострадянську реальність.

Роботи скульптора Білика можна побачити в Києві на Пейзажній алеї – скульптура «Дощ», урочищі Сандармох (Карелія, Росія) – «Убієнним синам України» та Полтаві - пам'ятник гетьману Мазепі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-