Кіносад

Кіносад "Життєлюб": у Києві запускають безплатний кінотеатр для пенсіонерів

Фото
Укрінформ
Перша в Україні безкоштовна культурно-розважальна платформа для пенсіонерів "Кіносад "Життєлюб" відкривається у столичному Гідропарку. 

Кіносад з'явився на місці колишнього занедбаного літнього кінотеатру, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Кіносад створений для людей старшого віку, щоб вони мали змогу спілкуватися із своїми ровесниками. Тут є кінотеатр, артпростір, де проводитимуться концерти, зустрічі, семінари, зона йоги, і все це абсолютно безкоштовно для всіх пенсіонерів, які сюди прийдуть", - сказав журналістам організатор проекту бізнесмен і письменник Гарік Корогодський під час екскурсії кіносадом.

Він розповів, що кіносад проектувався протягом двох років, а збір коштів для реалізації проекту проводила за допомогою друзів і волонтерів заснована ним благодійна організація "Життєлюб". Усього було зібрано близько 3 млн гривень.

Планується, що кінотеатр на 270 місць працюватиме в теплі пори року - орієнтовно з кінця квітня до кінця жовтня, переважно по п'ятницях, суботах та неділях, а демонструватимуть тут "добрі старі душевні сімейні фільми", зазначив Корогодський. 

Літній кінотеатр буде муніципальною власністю. Комерційна діяльність тут не здійснюватиметься, а молодь зможе відвідати майданчик тільки у супроводі родичів або знайомих похилого віку.

Відповідаючи на запитання журналістів, Корогодський повідомив, що його партнер, ім'я якого він не схотів називати, планує запустити подібний проект в Одесі.

Читайте також: У Канаді знімають комедійний фільм про українців

Церемонія офіційного відкриття кіносаду "Життєлюб" за участю 200 найактивніших життєлюбів та дебютний кіносеанс відбудеться сьогодні о 19 год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-