Україна хоче розширити участь у міжнародних книжкових ярмарках

Україна хоче розширити участь у міжнародних книжкових ярмарках

Укрінформ
Директор Українського інституту книги Тетяна Терен має амбітні плани, зокрема щодо присутності українських книжок на престижних міжнародних ярмарках. 

"З наступного року участь України у Франкфуртському ярмарку буде реалізуватися і координуватися саме Українським інститутом книги. Ми будемо докладати зусиль, щоб у найближчому часі у нас з'явилася там можливість стати спеціальним гостем. Плани амбітні, і ми сподіваємося, що з кожним роком кількість таких майданчиків буде зростати. Крім Франкфурта, в найближчій перспективі Україна буде представлена своїм національним стендом на ярмарку дитячої книги в Болоньї", - сказала Терен.  

За її словами, одним з пріоритетних напрямків стане підтримка перекладів. 

"Він, з одного боку, пов'язаний з підтримкою перекладів в Україні, українських перекладачів. Але мені дуже хочеться, щоб Український інститут книги підтримав закордонних перекладачів з української мови. Дуже багато років ці люди, які підтримують і пропагують українську літературу в світі, працювали на волонтерських засадах. І ми зробимо спеціальну програму проектів і важливий крок, щоб заснувати українську премію для закордонних перекладачів, які перекладають з української мови", - пообіцяла директор інституту. 

Терен наголосила, що Український інститут книги стане об'єднавчим центром, який зможе консолідувати всіх учасників українського книжкового ринку і стати містком між книжковим середовищем, громадськістю і органами влади. "І це наша ключова функція", - підкреслила вона.

Директор додала, що після організаційного періоду відбудуться розширені зустрічі для того, щоб виробити спільні стратегії і механізми для розвитку і реформування книжкового ринку. Етап становлення триватиме до кінця цього року, і весь наступний рік ітиме розбудова інституту, усіх його напрямків, стратегій, планів, вироблення комунікацій і зв'язків.

Читайте також: В Укрінформі представили директора Українського інституту книги

"Тобто зовнішній вектор інституту буде спрямований на промоцію української книжки за кордоном, внутрішній - пов'язаний з промоцією читання в Україні і активізацією, консолідацією українського книжкового ринку. Ми будемо представлені на найбільших книжкових ярмарках і будемо проводити дуже багато подій в Україні. І не лише освітніх проектів, а й спробуємо активізувати культурне і книжкове життя в регіонах, зокрема в тих містечках, куди українські письменники дуже часто не доїжджали", - підсумувала Терен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-