Оскар-2017: відбирати українські фільми почнуть завтра

Оскар-2017: відбирати українські фільми почнуть завтра

Укрінформ
В Українському Оскарівському комітеті у вівторок, 1 серпня, стартує прийом заявок національних фільмів на участь у боротьбі за ювілейну, 90-ту, премію "Оскар" Американської кіноакадемії.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Від України стрічка подаватиметься у категорію "Найкращий фільм іноземною мовою". Прийом заявок буде проходити з 1 по 15 серпня. У цей період Комітет проводитиме для кінематографістів консультації щодо подання фільмів на розгляд", - ідеться в повідомленні.

Фільм-номінант має відповідати таким критеріям: це має бути повнометражний художній, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий за межами США; фільм має бути випущений у комерційний прокат з 1 жовтня 2016 року до 30 вересня 2017 року та тривати у прокаті щонайменше 7 днів поспіль; до виходу в прокат у кінотеатрах заборонені трансляція фільму-номінанта на телебаченні чи в Інтернеті, а також випуск фільму на DVD, але дозволяється попередня участь у кінофестивалях.

Читайте також: Кіносерпень: Поза законом і після кінця світу

У 2017 році Український Оскарівський комітет встановив такі дати проведення відбору національних фільмів: 1 - 15 серпня - прийом заявок на участь; 16 - 28 серпня - перегляд Комітетом відібраних фільмів; 29 серпня - засідання Комітету та офіційне оголошення фільму-номінанта на премію "Оскар" від України.

Повний перелік документів для подачі - на сайті Держкіно.

90-та церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення у галузі кінематографа за 2017 рік відбудеться 4 березня 2018 року в Лос-Анджелесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-