В Одесі анонсували екранізацію

В Одесі анонсували екранізацію "Ворошиловграда" Жадана

Укрінформ
На Одеському МКФ пройшла презентація проекту фільму Ярослава Лодигіна "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана.

Про це повідомляє Лівий берег.

Головні ролі в екранізації зіграють Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Руслана Хазипова, Володимир Ямненко, Георгій Поволоцький, Євгенія Муц, Ігор Портянко та інші.

"Я хочу, щоб зламався стереотип про те, що українське кіно – це погане кіно, – розповів на презентації режисер фільму Ярослав Лодигін. – У нас зараз знімається багато хороших фільмів. Ще один стереотип, який хочеться зламати, – про те, що східноєвропейське кіно – похмуре. Хочу, щоб цей фільм був сонячним. В романі описані важкі події, але при цьому там багато гумору. Хочеться почути з екрану діалоги Сергія Жадана, які, мені здається, абсолютно тарантіновські".

Творці фільму розповіли, що над сауднтреком будуть працювати музиканти Юхим Чупахін та Олег Каданов (група "Оркестр Че"), у фільмі також використовують музику Сергія Прокоф'єва.

"Ми хочемо показати, що Донбас – це нескінченна територія", – додав Лодигін.

Кастинг на виконавців головних ролей тривав 7 місяців, і було написано 11 варіантів сценарію. Нагадаємо, що загальний бюджет фільму складе приблизно 31 млн грн, частину коштів виділить Держкіно – 15,5 млн грн.

Читайте також: Душі чистилища: перший і другий день Одеського кінофестивалю

Сергій Жадан зазначив, що його новий роман теж у своєму роді кінематографічний. "Інтернат", презентація якого відбудеться вже у вересні цього року, розповідає про війну на Донбасі. "Там немає іронії, як у "Ворошиловграді", – додає письменник. – Я не знаю, як зараз можна з іронією і гумором говорити про те, що відбувається на Донбасі. Але я намагався не впадати в пафос і дидактику".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-