Сьогодні Ада Роговцева відзначає 80-річний ювілей

Сьогодні Ада Роговцева відзначає 80-річний ювілей

Укрінформ
У неділю, 16 липня, виповнюється 80 років від дня народження Народної артистки України Ади Роговцевої.

Ада Миколаївна родом із Глухова, що на Чернігівщині. Одразу ж після закінчення Київського театрального інституту імені Карпенка-Карого (1959) – провідна актриса Національного театру російської драми ім. Лесі Українки, на сцені якого актриса грала впродовж 35 років.

Зіграла силу-силенну ролей у п’єсах класичного репертуару, знімалась у багатьох фільмах, зокрема "Кривавий світанок", "Салют, Маріє!", "Приборкання вогню", "Осіння дорога до мами", "Овід", "Вічний поклик" та ін.

Чимало гастролювала з концертними програмами та камерними театрами, грала у Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі. 

Ада Роговцева - професор Київського національного університету культури і мистецтв, багато років поспіль викладала в театральному інституті ім. Карпенка-Карого.

На її долю – і акторську, і жіночу, і громадянську, випало чимало важких випробувань. Але вона завжди з усіх безвиходей не тільки виходила, але виходила переможницею.

Вона – зірка і звичайна жінка, тендітна і незламна у своїй любові, щирості та відкритості, вмінні віддавати себе до останку будь-де: на театральній сцені в світлі софітів і в сім’ї, на палаючому Майдані часів Революції Гідності і перед українськими солдатами на передовій, яким вона читала вірші так само, як би їх читала власним рідним дітям чи онукам.

Читайте також: Ада Роговцева приєдналась до проекту «Щирі»

Ада Роговцева – приклад нам усім, особливо у ці важкі часи гібридної війни і гібридних псевдоцінностей, коли звання артиста стало означенням Фігаро, котрий то тут, то там, в залежності де більше платять. Вона – велика Актриса і Людина, неперевершений майстер перевтілення, утім із цілісною і незрадливою душею. Віддана театру, глядачеві і батьківщині. По-справжньому народна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-