У Москві померла відома радянська співачка

У Москві померла відома радянська співачка

Укрінформ
Увечері в середу, 12 липня, в Росії на 87-у році життя померла відома радянська співачка українського походження Тамара Міансарова.

Про смерть артистки повідомила російська актриса Аліка Смєхова на своїй сторінці в Instagram, повідомляє телеканал "112 Україна".

Артистку госпіталізували 6 липня в московську лікарню із запаленням легенів.

Тамара Міансарова народилася 5 березня 1931 року у Кропивницькому. Навчалася в Московській консерваторії, після закінчення якої працювала концертмейстером у ГІТІСі, але незабаром вибрала естраду і почала виступати з сольними концертами.

У 1960 році в Московському мюзик-холі Міансарова виступала у виставі "Коли запалюються зірки" разом з такими артистами, як Марк Бернес, Кіра Смирнова і Капітоліна Лазаренко. У 1962 році співачка виступила з ансамблем Ігоря Гранова на VIII Всесвітньому фестивалі молоді і студентів у Гельсінкі, де завоювала першу премію і золоту медаль.

У 1963 році Міансарова стала лауреатом престижного пісенного фестивалю в Сопоті (Польща) за виконання пісні Аркадія Островського на вірші Льва Ошаніна "Хай завжди буде сонце". Пісня на багато років стала візитною карткою співачки. До найбільш відомих хітів співачки також належать "Чорний кіт", "Летка-єнка", "Топ-топ", "Давай ніколи не сваритися".

Міансарова є заслуженою артисткою України (1972), народною артисткою Росії (1996), нагороджена орденами "Знак Пошани", "Дружби народів", "Дипломат Камбоджі", лаоським орденом "Трьох Слонів".

У 2005 році на "Площі зірок" у Москві була встановлена іменна зірка Міансарової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-