У Львові вшановують пам'ять поета Богдана-Ігоря Антонича

У Львові вшановують пам'ять поета Богдана-Ігоря Антонича

Укрінформ
У Львові на Янівському кладовищі вшанували пам'ять літературознавця, письменника та поета Богдана-Ігоря Антонича, який помер 80 років тому, 6 липня 1937 року.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

"Львівщина відзначає 80-ті роковини з дня смерті відомого літературознавця, прозаїка та поета – Богдана-Ігоря Антонича. Сьогодні, 6 липня, на Янівському кладовищі, де знайшов свій спочинок митець, громадськість, представники влади, духовенства, поціновувачі поетичного слова, поклали квіти до могили та віддали шану Богдану-Ігорю Антоничу", - йдеться у повідомленні.

Після чину панахиди зі словами шани виступили поет Ігор Калинець та заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук. Діти - учасники гуртка «Юні друзі Антонича», що діє при місцевому музеї-садибі у Бортятині Мостиського району Львівщини, прочитали вірші поета. На завершення усі присутні заспівали патріотичних пісень.

В ОДА нагадали, що в неділю, 9 липня, у Музеї-садибі родини Антоничів львівський фотограф Йосип Марухняк презентуватиме виставку «Вітай життя!», присвячену поетові. До вшанування пам’яті Богдана-Ігоря Антонича долучиться Львівський акустичний гурт «Три кроки в ніч», що в супроводі бандури виконає пісні на вірші поета.

Читайте також: В Українському фонді культури вручили премії імені Винниченка

Окрім того, в рамках пам’ятних заходів, відбудеться круглий стіл «Антонич і модернізм: «національне мистецтво» та/як універсалізація ідей», який об’єднає літературознавців, науковців, істориків, філологів, та дослідників творчості Богдана-Ігоря Антонича.

Фото: Львівська облдержадміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-