У Тростянці проходить міжнародний фестиваль історичної реконструкції

У Тростянці проходить міжнародний фестиваль історичної реконструкції

Укрінформ
У суботу у Тростянці Сумської області розпочався дводенний міжнародний фестиваль історичної реконструкції "Стара фортеця. Подорож крізь століття".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали 181 заявку від бійців із усіх великих міст України тільки в бойові номінації, не враховуючи тих учасників, які змагаються в лучному турнірі, а також просто приїхали гарно провести час у костюмах різних історичних епох. Фестиваль міжнародний: прибули учасники з Молдови, Білорусі та Франції", – розповів журналістам на відкритті фестивалю мер Тростянця Юрій Бова.

Гостям заходу пропонують поринути в епоху Середньовіччя: познайомитися з професійною майстерністю бійців з історичного фехтування, поспостерігати за запеклими рицарськими боями, турніром лучників, познайомитися з роботою ковалів, постріляти з арбалета, відвідати костюмовані вистави, ярмарок народних промислів, скуштувати страви середньовічної кухні.

Зокрема, буде проведено командні бої в номінації "Штурм фортеці", поєдинки між рицарями в номінації "Щит-меч", бої в форматі"12 на 12", професійні поєдинки. До того ж глядачі зможуть самі взяти участь у боях на спорт-спорядженні в межах змагальної програми "Спортивний меч”.

Мистецькою частиною програми передбачено виступи театру історичного танцю "Алентрада" (м.Київ), арт-театру "Козацький гарт" (м. Дніпро), музичних гуртів "Shamrock&StreetRing" (м. Суми), "Foxheart" і "RavenKilt" із Білорусі.

Також організатори обіцяють інтерактивну розважальну програму для дітей і фаєр-шоу.

Вартість квитка на один день становить 140 грн, дитячий – 70 грн, а на два дні – 220 грн, дитячий – 100 грн.

Фото: Sumy Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-