Канадська письменниця Маргарет Етвуд отримала престижну німецьку премію

Канадська письменниця Маргарет Етвуд отримала престижну німецьку премію

Укрінформ
Премію миру німецьких книготорговців у 2017 році присуджено 77-річній канадській письменниці Маргарет Етвуд, книги якої перекладені 30 мовами світу.

Про це повідомив у вівторок, 13 червня, представник Біржового союзу німецької книготоргівлі, інформує DW.

"Любов до людини, прагнення до справедливості й толерантність визначають позицію Маргарет Етвуд, яка з увагою і глибоким знанням людей дивиться на світ", - наголосив представник Біржового союзу, відзначивши видатний літературний талант письменниці.

Маргарет Етвуд відома не тільки як прозаїк, поетеса, літературний критик, але також як активістка екологічного руху та феміністка. Вона - лауреат Букерівської премії, яка вручається за найкращий англомовний роман року, а також багаторазова її номінантка. Книги Етвуд перекладені тридцятьма мовами світу.

Премія миру німецьких книготорговців, яка становить у грошовому еквіваленті 25 тисяч євро, була заснована у 1950 році та присуджується письменникам, художникам, ученим і громадським діячам, які зробили видатний внесок у зміцнення миру, перш за все, своєю діяльністю в галузі літератури, науки та мистецтва. Серед її лауреатів - такі видатні особистості, як лікар і філософ-гуманіст Альберт Швейцер, письменник і художник Герман Гессе, філософ і психолог Карл Ясперс, дитяча письменниця Астрід Ліндгрен, літературознавець і дисидент Лев Копелев, драматург і політик Вацлав Гавел, прозаїк Орхан Памук і білоруська письменниця Світлана Алексієвич. Для багатьох із них ця нагорода стала останньою сходинкою перед Нобелівською премією з літератури.

Премія миру німецьких книготорговців буде за традицією вручена Маргарет Етвуд в останній день книжкового ярмарку у Франкфурті, 15 жовтня.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-