У Молдові презентували книгу української письменниці

У Молдові презентували книгу української письменниці

Фото
Укрінформ
Презентація книги «А у нас в Міхайлівцях» української письменниці, члена Спілки письменників і поетів українців Молдови Світлани Лозинської пройшла в Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Сьогодні визначний і святковий день, ми отримали ще одну перлину у скарбницю надбань українців Молдови – книгу, написану співучою мовою про близькі серцю кожної людини спогади дитинства, відчуття родинного гнізда», - зазначила перший секретар Посольства України Алла Отверченко.

Книга оповідань українською мовою присвячена землякам авторки з села Михайлівці, де пройшло дитинство і юність Світлани Лозинської.

«Кожен, хто читає книгу, пізнає себе, пізнає свою родину, своїх дітей, своїх батьків, бо найдорожче в світі це – калина під вікном, це батьківська хата, це мати і батько, від яких ми беремо найкраще у житті», - поділилася враженнями від книги оповідань директор гімназії імені Ольги Кобилянської  Лідія Гінда, приїхавши привітати Лозинську з села Унгри, що на півночі Молдови.

У презентації взяли участь дипломати Посольства України в Кишиневі, представники творчої інтелігенції, журналісти, активісти українських громадських організацій Молдови.

«А у нас в Міхайлівцях» - п'ята книга Світлани Лозинської. Раніше світ побачили збірки оповідань «Вишиванка», «Дорога на Лемківщіну» (українською мовою), «Вир» і «Таємниці мудрої жінки» (російською).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-