Documenta: на виставці сучасного мистецтва у Касселі покажуть роботи 160 митців

Documenta: на виставці сучасного мистецтва у Касселі покажуть роботи 160 митців

Укрінформ
Міжнародна виставка сучасного мистецтва documenta відкрилася у суботу, 10 червня, у німецькому місті Касселі.

Про це повідомляє DW.com

Міжнародна виставка сучасного мистецтва documenta на три місяці перетворить німецьке місто Кассель на столицю світу мистецтва. На виставці будуть представлені роботи понад 160 митців з усього світу.

Як повідомляє агентство dpa, відкрили виставку у музеї Фрідеріціанум у Касселі президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр та президент Греції Прокопіс Павлопулос. У цьогорічній виставці будуть представлені роботи понад 160 митців, а організатори очікують, що виставку відвідає близько мільйона осіб.

Цього року documenta відбувається одразу у двох містах - ще 8 квітня виставка відкрилась у столиці Греції Афінах, де працюватиме до 16 липня. Після відкриття виставки у Касселі деякі роботи, представлені у Афінах, будуть перевезені до німецького міста. Documenta у Касселі буде відкрита для відвідувачів до 17 вересня.

Перша documenta відкрилася 15 липня 1955. Спочатку вона проводилася раз на чотири роки, а з 1972 року - раз на п'ять років. Триває виставка близько 100 днів. За минулі десятиліття documenta стала не просто регулярною масштабною виставкою, але, як наголошують її організатори, важливою платформою для обговорення актуальних творчих концепцій і питань про роль мистецтва в сучасному світі.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-