Сьогодні на Європейській площі - Руслана, Піккардійська терція, Плач Єремії

Сьогодні на Європейській площі - Руслана, Піккардійська терція, Плач Єремії

Укрінформ
На Європейській площі у Києві у суботу пройде концерт, присвячений старту безвізового режиму для України з країнами Європейського Союзу.

Як повідомив режисер-постановник культурно-мистецьких заходів "Безвіз" Сергій Проскурня, хедлайнерами концерту будуть такі виконавці, як "Антитіла", Руслана, Kozak System, "Піккардійська терція", Христина Соловій, Тарас Чубай/Плач Єремії та Katya Chilly Group. 

"11 червня 2017 року починається нова епоха в житті України - старт безвізового режиму для України з країнами ЄС. І тому за кілька годин до того, як впадуть ці кордони папірців, на яких треба безкінечно доводити, що ти достойний зустрітися зі своїми друзями у Варшаві, Лондоні, Римі, ми зробимо величезний історичний концерт "Безвіз", який почнеться на Європейській площі 10 червня, в суботу, о 20.00 і триватиме до 23.00. Вхід безкоштовний. У цей день метро працюватиме до першої години ночі", - сказав Проскурня. 

За його словами, запланована онлайн-трансляція цього концерту і в Україні, і за кордоном. До того ж, кожен гурт обрав собі одну пісню, текст якої виводитиметься на екран, і відвідувачі концерту зможуть співати ці пісні разом із музичними виконавцями.

Щодо заходів безпеки на концерті, то біля Європейської площі у суботу буде організовано пункти проходу і встановлено рамки металодетекторів. 

"Цей концерт буде квінтесенцією останніх трьох років боротьби за ідентичність і незалежність України. Це історична подія. Цей концерт залишиться в пам'яті багатьох людей на роки. Ми будемо докладати максимум зусиль, щоб це було красиво, достойно", - зазначив фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

Окрім того, музикант запропонував українцям провести флешмоб на цьому концерті.

"Майдан, коли він був, він був жовто-блакитний. Давайте зробимо і наш історичний концерт "Безвіз" жовто-блакитним. Я закликаю українців влаштувати флешмоб: вдягайтеся у ці кольори, беріть із собою жовто-блакитні прапори, прапори ЄС, якщо вони у вас є, і нехай світ побачить красиву картинку цього історичного концерту", - додав Тополя.

Водночас, як поінформував Проскурня, на Хрещатику 10 та 11 червня будуть проводитися різні заходи, також приурочені до святкування введення безвізового режиму. Зокрема, по Хрещатику буде влаштовано окремі намети-локації, тематично присвячені країнам ЄС, де можна буде відвідати різноманітні майстер-класи на кшталт курсів танцю фламенко, або послухати спів оперних італійських співаків.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня набуває чинності рішення Європейського Союзу про безвізові поїздки для громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-