Богдан Бенюк, народний артист України
Ми – нація тугодумів, але й Бог нас за промахи теж не одразу карає
07.06.2017 09:00

Актор, який виходить на сцену, повинен мати громадянську позицію. Український актор повинен бути українцем

- Аби не так усе це було боляче?..

- Але воно так не буває. Ці муки, ці випробування, ці смерті, ці негаразди – треба пам’ятати, що вони з нами постійно існуватимуть – до того часу, поки не буде єдності в народі щодо ключових моментів – мови, історії, нації. Бо ж розуміння та відчуття цих моментів є різне – на Сході воно різке, тут, у вас на Закарпатті, взагалі не відчувається, що країна в стані війни. Але ця далекість від війни з Росією – вона дуже ефемерна і швидко може закінчитися. На Закарпатті тим паче має бути це відчуття – через питання з угорцями, русинами.

НАМ ТРЕБА НАВЧИТИСЯ ДИВИТИСЯ НА СЕБЕ ЗБОКУ

- О так, тут постійно ініціюються скандали з цього приводу – причому є стійке відчуття і докази щодо участі в цьому російської руки. 

Допоки не буде відчуття часу у всій країні – від одного кордону до іншого, єдності, спільної позиції – доти й триватиме ця війна

- Ну й пам’ятаймо, що Закарпаття, крім усього, – ще й форпост руського православ’я – це теж грає роль. Бо ж це не агенти Кремля, закинуті сюди, а місцеві жителі, які мають свою якусь позицію, яка трошки інакша від загальноукраїнської. Тому поки не буде отого відчуття часу у всій країні – від одного кордону до іншого, єдності, спільної позиції – доти й триватиме ця війна. Розуміймо, що ця ситуація очищує нас. Інколи є така людська вада – коли ми не можемо збоку на себе глянути, чи не уміємо цього робити…

- Або й не хочемо…

- Ну, життя все одно примусить – як би не впиралися. Річка тече – і є два береги, треба приставати до одного – до правого або лівого. От уже більше не можна просто пливти за течією, прийшов час приставати до берега.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-