Боб Ділан надав свою Нобелівську лекцію і тепер може отримати премію

Боб Ділан надав свою Нобелівську лекцію і тепер може отримати премію

Укрінформ
Шведська королівська академія отримала і виклала у себе на сайті Нобелівську промову лауреата премії з літератури американського рок-музиканта з одеським корінням Боба Ділана.

Про це повідомляє DW.

"Легендарний американський поет і музикант Боб Ділан виконав умову для отримання грошової частини Нобелівської премії. У понеділок, 5 червня, Шведська королівська академія в Стокгольмі повідомила про отримання Нобелівської лекції лауреата з літератури. Лекція Ділана повинна була бути відправлена академікам до 10 червня 2017 року, і тепер він може розраховувати на 8 мільйонів шведських крон (майже мільйон доларів). Така умова висувається тільки лауреатам Нобелівської премії в галузі літератури", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що текст в академії назвали "незвичайним і красномовним". Його можна прослухати і прочитати на сайті Шведської королівської академії.

Як повідомляв Укрінформ, американський поет і музикант Боб Ділан отримав присуджену йому в минулому році Нобелівську премію на таємній церемонії в Стокгольмі.

Згідно з правилами премії, Ділан повинен виступити з Нобелівською лекцією до 10 червня, щоб отримати грошову частину премії: 8 млн шведських крон (900 тис. доларів).

Однак, як уточнили в Шведській академії, співак не має наміру читати лекцію особисто, але обіцяв прислати відеозапис зі своїм монологом.

Боб Ділан став першим лауреатом Нобелівської премії з літератури, якому її присудили за тексти пісень, в зв'язку з чим новина про його нагородження стала предметом для запеклих суперечок.

У своєму рішенні Шведська академія пояснила, що премія присуджена Ділану за "створення нової поетичної мови в рамках великої американської пісенної традиції".

Сам Боб Ділан не зміг бути присутнім на церемонії нагородження в грудні, але заявив, що це велика честь для нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-