Архітектори за літо визначаться з концепцією музею у Будинку профспілок

Архітектори за літо визначаться з концепцією музею у Будинку профспілок

Фото
Укрінформ
Архітектори за літо визначаться з концепцією музею у Будинку профспілок в центрі Києва, де під час Революції гідності діяв Штаб національного спротиву.

Про це йшлося під час перевірки міністром культури Євгеном Нищуком стану реставраційних робіт Будинку профспілок, повідомляє Міністерство культури у Facebook.

«За літо ми маємо визначитися з головною концепцією музею, адже вже запущено всі робочі процеси, зокрема складено і календарний графік. На громадських слуханнях було вирішено не зносити, а відновити Будинок профспілок. Зараз будівля знаходиться у задовільному стані», - neacaa aоловний архітектор проекту Артем Білик.

При цьому він підкреслив, що їх команда усвідомлює роль Будинку профспілок у подіях Революції гідності та необхідність його збереження як одного із символів боротьби за сучасну Україну. Архітектори та будівельники прагнуть зробити проект таким, щоб відновлена будівля не порушувала архітектурний ансамбль центральної частини міста і, зокрема, Майдану Незалежності, натомість Будинок зазнає суттєвих змін всередині.

"Ми розуміємо і важливість створення нового, сучасного музею з модульними конструкціями для зручності зміни експозицій музею. По функціоналу хочемо додати пандуси і підйомники для людей з особливими потребами, посилити систему пожежної безпеки, збільшити енергонезалежність будівлі, для чого використовуємо сучасні матеріали", - додав Білик.

Міністр культури підкреслив, що створення музею, присвяченого подіям Революції гідності, потребує особливої уваги.

«Будинок профспілок знаходився в центрі історичного зламу, який ми пережили під час доленосних подій 2013-2014 років. І цей музей, який має народитися в стінах будівлі, має давати можливість кожному повернутися в той час, через мультимедійні засоби знову побачити навколо себе вируючий, бурхливий Майдан, побачити мільйони людей, які разом змінили хід історії, знову відчути ці незабутні емоції», - сказав Нищук.

Міністр культури оглянув хід реставраційних робіт, ознайомився з процесом відновлення будівлі, проведенням необхідних комунікацій на усіх поверхах Будинок профспілок та відзначив високий професійний рівень проведення робіт.

За результатами огляду було прийняте рішення про створення робочої групи, до складу якої будуть залучені представники всіх зацікавлених сторін, зокрема, професіонали-музейники, йдеться в повідомленні.

Фото: Міністерство культури України, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-