Остаточний звіт про витрати на Євробачення-2017 буде у липні - Грицак

Остаточний звіт про витрати на Євробачення-2017 буде у липні - Грицак

Укрінформ
Виконавчий продюсер Євробачення-2017 Павло Грицак попередньо відзвітував за витрачені кошти - на сьогодні це 603 млн грн. Остаточний кошторис буде відомий у липні.

Про це він сказав у четвер під час звітної прес-конференції оргкомітету Євробачення-2017, що відбулася в Укрінформі.  

"Витрати з рахунків ПАТ НСТУ за загальним кошторисом склали 603 млн грн. Це реальні витрати. З них 83 млн - за рахунок усіх комерційних надходжень: продаж квитків, спонсорські кошти, коментаторські кабіни та інше. 520 млн - це витрати за рахунок державного бюджету і міського бюджету. Це всі кошти, які витрачалися на проведення ПКЄ", - зазначив Грицак.

Він додав, що податки, які сплачені з цих 520 млн грн, склали 12 млн грн. Тобто це фактично кошти державного бюджету або міського бюджету, які повернулися назад у державу. 

Водночас Грицак уточнив: це попередні, проміжні дані, вони будуть уточнюватися. 

"Ми зробимо детальну презентацію в другій декаді липня. Але оскільки ми відчуваємо дуже значний суспільний резонанс і потребу в цій інформації, ми надаємо її зараз, тому що можуть бути певні відмінності в цифрах, але значно вони не зміняться", - запевнив Грицак.  

За його словами, 15 млн грн були витрачені на державні компанії. І це була цілеспрямована політика команди, яка максимально заохочувала українські компанії. 46 млн грн - це придбання обладнання та інших матеріальних цінностей для ПАТ НСТУ. І 447 млн грн було витрачено на операційну частину. 

"Була значна стаття витрат - це так звані капітальні інвестиції або придбання матеріальних цінностей. З такого значного було придбано вперше пересувну телевізійну станцію НD для ПАТ НСТУ, більше 115 камер відеоспостереження, які можуть використовуватися для філій ПАТ НСТУ, будь-яких інших потреб. Було придбано дуже багато меблів, різного обладнання. Більше 50 вантажних автомобілів з МВЦ та інших офіційних локацій приїхало на склади ПАТ НСТУ. Зараз усе це знаходиться на ПАТ НСТУ, включаючи славнозвісну найдовшу доріжку", - сказав Грицак. 

Він уточнив, що на Євробаченні у Швеції низка послуг коштувала дешевше, незважаючи на те, що Швеція більш заможна країна. Але цьому є об'єктивні причини. Наприклад, Швеції не потрібно було привозити з-за кордону близько 200 вантажних автомобілів і мати такий великий міжнародний персонал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-