Нацопера у червні запрошує на світову та українську класику і прем'єру балету

Нацопера у червні запрошує на світову та українську класику і прем'єру балету "За двома зайцями"

Укрінформ
Національна опера України у червні запрошує на оперні та балетні вистави, які стали світовою та національною класикою, а також на прем'єру балету "За двома зайцями".

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"У перший місяць літа Національна опера України пропонує досить різноманітний репертуар, який задовольнить і поціновувачів класики - опери «Набукко», «Турандот», «Норма»,  і прихильників національного репертуару - опери «Наталка Полтавка» та «Запорожець за Дунаєм». Для шанувальників хореографічного мистецтва - вишукані балетні вистави «Корсар», «Дон Кіхот» та прем'єра балету «За двома зайцями", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у театрі, прем'єра опери "Наталка Полтавка", яку глядачам покажуть 4 червня, відбулась у липні 2012 року до 170-ї річниці з дня народження Миколи Лисенка і стала вже 9-ю постановкою вистави на сцені театру. Свою редакцію цієї перлини національного оперного мистецтва тоді запропонували головний режиссер театру Анатолій  Солов'яненко у співдружності з композитором Мирославом Скориком. Для динаміки руху подій було скорочено текст та кількість куплетів у багатьох музичних номерах. Сцени весільного обряду створені за консультацією знавця українських традицій Миколи Буравського. У фіналі Скорик дописав танцювальні номери, серед яких - запальний «Гопак». Сценічне оформлення виконав львівський художник Михайло Ринзак.

Головні партії в опері виконують: Тамара Калінкіна (Наталка), Анжеліна Швачка (Горпина Терпилиха), Богдан Тарас (Виборний Макогоненко), Павло Приймак (Возний Тетерваковський), Сергій Скочеляс (Петро) та ін.

8 червня Національна опера запрошує поціновувачів балету на "Корсара" Адольфа Адана. Постановку цього романтичного балету, здійснену відомим танцівником Віктором Яременком на сцені Національної опери України, було присвячено 75-річчю київського балетного коллективу. Ця постановка "Корсара" не тільки збагатила репертуар Нацопери, а й стала важливим етапом в опануванні класичної спадщини балетною трупою театру.

Італійська оперна класика буде представлена на сцені театру 9 червня оперою «Турандот» Дж.Пуччіні, 10 червня -  «Нормою» В.Белліні, а 16 червня - «Набукко» Дж. Верді. 

Кінець червня у Нацопері матиме український колорит. 28 червня не сцені театру глядачі матимуть змогу послухати оперу «Запорожець за Дунаєм» С.Гулака-Артемовського, нинішня редакція якої також створена головним режисером театру Анатолієм Солов'яненком та  Мирославом Скориком. Спеціально для вистави під керівництвом головного художника театру Марії Левитської було створено понад 250 костюмів та майже 3000 квадратних метрів живопису. Крім того, сценічне дійство збагачене низкою хореографічних композицій, які поставила художній керівник балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі.

А 29 та 30 червня у Національній опері відбудеться прем'єра балету "За двома зайцями" заслуженого діяча мистецтв України, багаторазового лауреата «Київської Пекторалі», лауреата премії ім. Миколи Лисенка композитора Юрія Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-